Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Svensson i Seattle-tröjan Bild: Joshua Bessex
Gustav Svensson i Seattle-tröjan Bild: Joshua Bessex

Gustav Svensson kan ställas mot coronasmittat lag

I den andra omgången av MLS är det tänkt att Gustav Svenssons Seattle Sounders ska möta FC Dallas. Frågan är bara om matchen blir av. Hela nio spelare och en tränare i Texas-laget har testat positivt för Covid-19

Inför återstarten av den nordamerikanska fotbollsligan MLS har ligan beslutat att alla lag ska bo och spela sina matcher på Disney World i Orlando, Florida för att skyddas mot coronasmittan.

Efter att ha anlänt till Florida och trots att ligan har vidtagit åtgärder för att skydda spelarna från det beryktade viruset har nio spelare och en tränare i FC Dallas bekräftats smittade, rapporterar ESPN.

Gustav Svenssons Seattle Sounders ska möta laget i den andra omgången av MLS men frågan är om motståndarlaget ens tillåts komma till spel.

Tidigare i somras berättade Gustav Svensson för GP om sina tankar kring den unika situationen.

– Det har varit en väldigt lång diskussion och förhandling om den här resan. Det är runt 700 spelare som ska rösta om allting tillsammans med vårt fack. Varje liten detalj ska förhandlas och röstas fram genom en majoritet vilket gör att det tar lite tid. Men nu är det på gång i alla fall. Vi har även fått en lönesänkning då ligan måste spara pengar, säger han.

”Vill kunna hålla viruset utanför”

Under tiden på Disney World är tanken att spelarna ska leva som i en bubbla. Skyddade från viruset som härjar fritt utanför i den vanliga världen.

– Jag vet inte vad vi får göra och hur öppet det kommer att vara. Det jag vet är att de vill ha en så sluten bubbla det bara går för oss spelare och ledare. De vill ju kunna hålla det här viruset utanför och vi kommer att testas väldigt ofta.

FC Dallas medverkan i turneringen är nu i fara. Övriga 19 spelare i Dallas-laget har testat negativt för viruset men det diskuteras kring om lagets första match mot Vancouver Whitecaps kommer skjutas upp.

Enligt handboken för hantering av smittade spelare som ligan har utfärdat måste alla som testas positivt för Covid-19 transporteras till ett isolerat område där upprepade tester kommer äga rum.

Spelarna kommer vara övervakade och förbli isolerade tills de får klartecken från MLS medicinska personal att återvända till den dagliga verksamheten.

Så avgörs MLS:

Det ska spelas 54 matcher på 35 dagar där lagen delas in i sex grupper.

Tre grupper med lag från västra konferensen.

Tre grupper med lag från den östra.

Sedan går ettan och tvåan från varje grupp, samt de fyra bästa treorna vidare till slutspelet.

Slutspelet börjar med åttondelsfinaler och är tänkt att avslutas med en final den 11 augusti i år.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.