Gustav Svensson: Ett jäkla äventyr

Gustav Svensson ser ut att lämna IFK Göteborg för Kina. Nu berättar han om flytten. – Det kändes spännande direkt, säger han till GP.

ANNONS
|

Under eftermiddagen avslöjade GT att Gustav Svensson var överens med kinesiska Guangzhou R&F FC om en övergång. Mittfältaren själv menar att affären inte är helt klar än.

– Det är alldeles för tidigt för att säga att något är klart men jag åker dit för att känna på laget och staden, säger han.

– Det är ett jäkla äventyr för mig och min familj.

Pengarna är stora i den kinesiska ligan och förra säsongen blev Lasse Vibe erbjuden mångmiljonbelopp från det stora landet i öst. Men Gustav Svensson menar att det är mer än pengarna som ligger bakom beslutet att lämna Blåvitt.

ANNONS

– Det är klart att det ekonomiska spelar in. Men det var inte den avgörande faktorn. Allt måste vara bra för att det ska stämma.

Att han lämnar IFK Göteborg betyder enligt mittfältaren inte att vi har sett det sista av honom på Gamla Ullevi.

– Det hade varit jäkligt tråkigt att lämna blåvitt nu. Men sån är fotbollsvärlden. Jag utesluter inte jag kommer spela för IFK igen när det här äventyren är slut.

Rör det sig om två–tre år i Kina?

– Ja det är nåt åt det hållet det lutar åt.

Vad tänkte du första gången du hörde att det fanns kinesiskt intresse?

– Det kändes spännande direkt, Det är en ny kultur och en ny miljö. Ligan är bättre än många tror.

Tror du dina EM-chanser minskar i och med flytten?

– Det har jag inte tänkt på. Gör jag det bra där har jag lika stora chanser som om jag skulle spela i IFK. Det är helt upp till Hamrén hur han ser på det.

Har du pratat med några andra svenskar i Kina?

– Nej, jag har inte hunnit. Det är såpass nytt. Så jag har inte pratat med Hysén eller någon annan.

ANNONS