Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alexander Gustafsson. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gustafsson vill stoppa Jones-snacket

Jon Jones dit, Jon Jones hit. Svenske UFC-stjärnan har förföljts av frågor om amerikanen. I Los Angeles vill Alexander Gustafsson sätta punkt i ämnet.

Sedan fajten i Toronto för drygt fem år sedan har bilden av Alexander Gustafssons UFC-karriär ofta målats upp som en jakt på en ny match mot Jon Jones.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För 31-åringen har dock amerikanen inte haft någon central roll.

– Jag skulle säga att han har förföljt mig för att alla har pratat om honom, och att jag har svarat. Det har varit på den nivån. Jag har försökt... Jag har ju haft annat motstånd under den här tiden, säger han.

– Men nu är vi här, och jag är mer än redo. Det finns inget tvivel hos mig. Det känns som om det ska ske så ska det ske nu.

"Ätas eller äta"

I nattens gala i Los Angeles är Gustafsson ute efter att få slut på allt snack om Jones, en gång för alla, och trots att det har gått drygt 18 månader sedan Gustafsson senast gick en match känner han sig rustad för att ta sig an uppgiften som väntar i Forum.

– Jag känner mig inte ringrostig. Varje dag på Allstars är ätas eller äta, det är tuff sparring, det är tuffa grabbar som kommer in, säger han.

– Jag vet att jag har ett sätt som Jones alltid kommer ha svårt att behärska, med min stil, min räckvidd, mitt fotarbete… Det är därför jag är så jäkla säker på att jag kommer att ta honom, jag kommer få honom att blöda, jag kommer att avsluta honom.

Redo

Fajten i Toronto 2013 varade i fem ronder och slutade med poängseger för Jones.

Den matchen, tillsammans med allt som har hänt sedan dess, gör att Gustafsson anser att han har det som behövs för att vinna och ta med bältet hem till Stockholm.

– Jag har vänt på varje sten som jag kan och jag känner mig mer redo än någonsin. Jag kommer aldrig vara mer redo. Efter den här matchen finns det inga ursäkter, säger han.

– Jag ser Jones som en dag på jobbet för mig. Han är ett hinder för att ta det som jag har velat ha i alla år, i hela min karriär… Han är ett farthinder för mig.

Titelfajten i lätt tungvikt mellan Gustafsson och Jones rundar av galan i Los Angeles, dessförinnan ska brasilianskan Cris Cyborg försvara titeln i fjädervikt mot landsmaninnan Amanda Nunes. Dessutom möter svenske Ilir Latifi amerikanen Corey Anderson i lätt tungvikt.