Gustafson och Larsson i hetluften på julafton

Två av de senaste årens främsta talanger i Göteborgsfotbollen möttes på julafton. Det slutade med poängkalas. Simon Gustafson nätade och Sam Larsson stod för tre assist i mötet mellan Feyenoord och Roda.

ANNONS
|

För några år sedan stod Simon Gustafson och Sam Larsson på varsin sida i allsvenska Göteborgsderbyn. Gustafson i Häcken-tröjan och Larsson i IFK Göteborg-tröjan. När det blev dags för nästa steg valde båda den holländska ligan: Larsson flyttade till Heerenveen sommaren 2014 och Simon Gustafson köptes av Feyenoord ett år senare. Båda var även med i den svenska U21-trupp som vann EM-guld 2015.

Två snabba Larsson-assist

Nu är Gustafson utlånad till Roda JC i samma holländska högstaliga, och på julaftonseftermiddagen mötte han Feyenoord, dit Larsson värvades i somras. Då spelade båda göteborgarna nyckelroller för sina lag.

Redan efter fyra minuter hade Sam Larsson noterats för två assist. 44 sekunder in i matchen klackade han fram bollen till Nicolai Jörgensen som satte ledningsmålet från nära håll, och två och en halv minut senare serverade han Jens Toornstra ett friläge som innebar 2-0.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Larsson drömmer om en VM-plats

Nätade mot sin ägarklubb

Fem minuter efter paus klev även Simon Gustafson in i handlingen. Mittfältaren nickade in sitt sjätte mål för säsongen i Roda-tröjan och nätade alltså på klubben som äger honom.

LÄS OCKSÅ: Gustafson inne i ett stim

Närmare än så kom inte Roda. Feyenoord drog ifrån igen och vann till slut med 5-1. Det sista målet kom till på en kontring på övertid och gjordes av Steven Berghuis. Assisten? Den stod Sam Larsson för.

Tre assist av Feyenoord-svensken alltså, som nu står noterad för fem assist på tolv matcher under säsongen. Feyenoord är femma i Eredivisie och Roda är näst jumbo.

ANNONS