Gustaf Hultgren om bilolyckan: ”Ofattbart att vi inte dog”

På väg hem från tävling i tisdags voltade friidrottsprofilerna Michaela Meijer, Yannick Tregaro och Gustaf Hultgrens bil av vägen. Meijer och Tregaro har fått lämna sjukhuset men Hultgren vårdas fortfarande för sina skador.
– Det är ofattbart att vi inte dog, säger Hultgren till SVT.

ANNONS
|

Friidrottsprofilerna Yannick Tregaro, Michaela Meijer och Gustaf Hultgren var i tisdags på väg hem till Göteborg från tävling i Karlstad när deras minibuss krockade med en lastbil och voltade av vägen.

LÄS MER:Michaela Meijer, Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren i allvarlig bilolycka

På torsdagsförmiddagen meddelade förbundskapten Karin Torneklint att tränaren Tregaro och stavhopperskan Meijer fått lämna sjukhuset samtidigt som Hultgren är kvar på sjukhuset och ska genomgå operation för sina skador.

– Jag har pratat med Gustaf och han är vid gott mod. Vi har gott hopp om att han ska bli helt återställd, men det kommer att ta tid, sa Yannick Tregaro till DN och berättade att stavhoppstränaren Hultgren ådragit sig flera frakturer.

ANNONS

För SVT berättar Hultgren själv om olyckan.

– Det är helt sjukt att vi lever. Det är ofattbart att vi inte dog, säger han.

Han berättar att operationen är planerad till fredagen.

– Jag är väldigt trasig om man säger så. Men det är ändå ”fine”. Jag har inte så mycket smärta.

För Sportbladet specificerar Hultgren sina skador.

– Jag har frakturer i ryggen. Jag har brutit alla revben, skulderbladet har en fraktur, jag har brutit höften, foten och har en punkterad lunga. Sen har jag skador på mjälte och lever. Sen är käken bruten.

”Vi ska åka till Tokyo”

Hultgren är tränare för stavhoppsduon Michaela Meijer och Angelica Bengtsson, som båda ska representera Sverige i OS i Tokyo om en månad.

– Den 19 juli ska vi åka till Tokyo och OS, jag hoppas att jag är med på flyget där. Vi ska åka till Tokyo det är inget snack om den saken. Så länge inga komplikationer händer, säger Hultgren till SVT.

Karin Torneklint sa under torsdagen till GP angående Meijers deltagande i OS efter olyckan:

– Jag kan inte säga något om hennes OS-deltagande. Hon vill ta det lugnt några dagar och sedan får vi se hur hon känner sig.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS