Gunde Svan träffades av en yxa i benet: ”Det slutade på akuten”

Gunde Svan var minst sagt framgångsrik inom skidsporten. Nu hjälper han sonen, Ferry, i sin satsning på timbersport. En sport där olyckorna ofta blir allvarliga.
– Jag tappade yxan och det slutade på akuten, säger Gunde i SVT-programmet ”Carina Bergfeldt”.

ANNONS
|

Under sin egna karriär blev det fyra OS-guld och hela sju VM-guld för Gunde Svan. Den karriären är dock avslutad sedan lång tid tillbaka. Gundes son, Ferry Svan, har dock inte valt att gå i pappas fotspår som många andra.

Istället har han valt något helt annat.

LÄS MER:Så är det att träna inomhus under corona

Han har valt att satsa på timbersport. En sport där man använder både yxor och olika sågar. Något som även Gunde fått testa på då han hjälper sin son i satsningen mot den absoluta toppen.

LÄS MER:Sex göteborgare om att träna på gym under corona

Nyligen gästade både Gunde och Ferry Svan det nystartade SVT-programmet ”Carina Bergfeldt” och då berättade Gunde om olyckan som trots allt slutade ganska lyckosam för skidprofilen.

ANNONS

– Jag skulle hjälpa honom att rädda någon yxa han förstört, en träningsyxa, jag skulle få ge mig på den. Jag la ner hela min själ i den, filade en timme på ena sidan och en timme på andra sidan. Och jag var så noggrann. Men rätt som det var tappade jag yxan och det slutade på akuten och att jag fick sy benet på mig själv, säger han i programmet och fortsätter:

– Jag fick inte spänna åt den så hårt i skruvstycket, för att det skulle kunna bli märken i skaftet. Då var han på mig direkt. Men rätt som det var filade jag och så släppte den ur skruvstädet. Och på ren reflex satte jag dit benet för att inte förstöra den ännu mer, säger han i SVT-programmet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS