Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Isabelle Gulldéns nya äventyr i Frankrike är redo att börja. Arkivbild.

Gulldén siktar mot CL-seger med nya klubben

Isabelle Gulldén är redo att påbörja sin första säsong med franska Brest Bretagne. Och hon gör det med höga förväntningar.

Efter tre säsonger i den rumänska klubben CMS Bukarest väntar nu en ny vardag för Isabelle Gulldén. På onsdag startar den franska handbollsligan och hennes nya klubb Brest Bretagne är en av titelutmanarna.

– Jag ville få en liten nytändning. Det var ett lag som ville satsa, som ville vinna någonting. Jag gillar det här med projekt, att man jobbar sig uppåt. Det är spännande, säger Gulldén.

Siktar högt

Klubben har höga ambitioner. Efter att ha kommit tillbaka till högstaligan för tre år sedan har de etablerat sig som ett topplag i den inhemska ligan. Men de vill nå högre än så.

– Om tre år vill de kunna vinna Champions League. De satsar redan nu på att komma längre än vad de har gjort tidigare, säger Gulldén som delar ambitionsnivån.

– Jag vill vinna Champions League och pröva en ny kultur. Man vet inte hur många år man har kvar, och det gäller att göra det bästa man kan här, säger hon.

Hon har varit i Brest i en månad nu. Spelsystemen har hon koll på men det finns lite kommunikationsbarriärer som försvårar tillvaron.

– Det är väldigt, väldigt svårt med språket eftersom alla inte pratar engelska. Man gör inte alla rätt på träningen. Det är en utmaning, säger Gulldén som åtminstone har landslagskompisen Filippa Idéhn att prata svenska med.

Skrivit om vikthets

Isabelle Gulldén har tidigare berättat om den vikthets som har plågat henne under många år.

– Jag tror att det är väldigt viktigt. Det är tabu att prata om tjejer och tjejers vikt, och hur man känner och hit och dit. Jag tror att många går igenom det. Kan man hjälpa någon eller några hade det varit väldigt bra, säger hon.

Är det viktigt för dig att hjälpa unga idrottssatsande flickor med den här typen av råd?

– Gud ja. När man var yngre var det jättekul att få uppmärksamhet. Nu är det inte det som är det viktigaste, utan nu är det viktigt att kanske kunna hjälpa någon. Jag hoppas kunna nå ut och vara en förebild på det sättet.