Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Gulldén optimistisk trots smällen

EM på hemmaplan har blivit en besvikelse, men stjärnan Isabelle Gulldén tror fortfarande på en ljus framtid för det svenska handbollslandslaget.

Förlusten mot Frankrike, 19–21, blev spiken i kistan. Sverige har en match kvar att spela i mellanrundan men kan inte längre nå semifinal.
– Vi ville dit. Det var en dröm och vi visste att det skulle bli svårt, säger Gulldén.
– Vi har precis börjat någonting och det ser jättebra ut bakåt i perioder, men vi har lite kvar. Det är klart att man hoppades att det skulle komma i ett hemmamästerskap, att allt skulle sitta. Men jag tror att vi behöver lite mer tid att jobba ihop med det här laget. Vi sätter försvaret men vi har lite kvar till toppen.

Nästa stora uppdrag för landslaget efter det pågående mästerskapet blir att spela playoff till nästa års VM. De matcherna spelas i sommar och motståndet blir klart när placeringarna på EM är fastställda. Då lottas de nu högst rankade lagen på EM – däribland Sverige – mot de lägst placerade EM-lagen och fyra nationer som kvalificerat sig till playoff genom kval.

Sverige har efter fem matcher i EM bara en seger, mot Spanien i premiären, och ett kryss.
– När man ser det så så känns det inte jättebra. Vi börjar jättebra mot Spanien men sedan har vi haft lite halvdana insatser. Mot Frankrike krigar vi, men Frankrike är ett riktigt bra lag. Vi har lite problem att göra mål som alla lag haft. Man är besviken att vi inte nådde hela vägen men på något sätt känns det inte som om vi har spelat riktigt dåligt heller, säger Gulldén.

Du känner ändå att det finns mer potential i det här laget?
– 
Absolut. Det är många unga spelare och man utvecklas ju varje år. Och vi gamla är fortfarande så pass unga att vi kommer vara kvar. Jag tror bara det kommer bli bättre, säger 27-åriga Gulldén.

I en intervju med Aftonbaldet berättar Isabelle Gulldén om sina framtidsplaner. Där avslöjar hon att hon efter varje OS tänkt tanken på att ta en paus från handbollen för att bli mamma.
– Det kommer det inte att bli nu heller. Jag har bestämt mig att det inte ska bli före 2020. Då kommer jag vara barnfri. Det får bli efter det någon gång, säger hon.

Planen är redan klar för återkomsten. Då kommer hon tillbaka – men i en helt ny position, som linjespelare. Något som hon i intervjun med Aftonbladet förtydligar att hon är seriös med.
– Ja, verkligen!
– Jag tycker det är kul att spela på linjen.