Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isabelle "Bella" Gulldén. Arkivbild.

Gulldén: "Kan bara försöka vinna"

Handbollslandslaget kan drömma om en EM-semifinal in i det sista. Sannolikheten för en blågul finalhelg i Paris är dock mikroskopisk.

Det är bara svensk vinst som gäller för Sverige mot redan semifinalklara Ryssland på onsdagskvällen i Nantes. Samtidigt måste dock Blågult få hjälp av andra lag i gruppen om en biljett till en EM-semifinal i Paris ska bli verklighet.

– Det är många om och men på vägen, och vissa av dem vet vi kanske redan innan vi spelar, säger förbundskaptenen Henrik Signell efter det sista passet i träningshallen Jean Vincent för det här mästerskapet.

"Drivs av att vinna"

Det oavgjorda resultatet mot hemmanationen och regerande världsmästaren Frankrike (21–21) är ett kvitto på att nivån finns där för att rubba Ryssland.

– Vi är fast beslutna om att göra en bra match och känner att vi gjorde det mot Frankrike på väldigt många olika sätt. Vi vill så klart fortsätta med det. Det här är spelare som drivs av att vinna och prestera. De är inte nöjda med något halvdant. Vi kommer gå in för matchen till hundra procent oavsett hur utgångsläget är, säger Signell.

I matchen innan får Montenegro inte ta poäng mot Danmark och i onsdagskvällens sista match måste Serbien slå Frankrike. Dessutom ska Blågult plocka in tio mål på fransyskorna.

Kan leda till OS-kval

Faktum är att Sverige kan sluta allt från tvåa till sist i sexlagsgruppen. En tredjeplats ger en match om placeringarna fem och sex i Paris på fredag. Höga placeringar i EM kan dock ge en OS-kvalplats i framtiden.

– Varje placering är viktig och det vet vi om. Sedan vill man alltid avsluta ett mästerskap på bästa sätt oavsett, säger Bella Gulldén.

Försvarsspecialisten Sabina Jacobsen hoppas in i det sista på spel mot ryskorna. Hon har missat de två senaste matcherna (Montenegro och Frankrike) och fick gå av efter 20 minuter mot Polen i matchen innan dess. Under matchdagen mot Ryssland ska hon göra nya tester och fatta ett beslut om det blir spel eller inte.