Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isabelle Gulldén.

Gulldén: "Inte ofta man hejar på Montenegro"

Om Serbien förlorar i kväll lever Sveriges hopp om en EM-semifinal. Ett kryss för svensktränade Montenegro är det optimala med blågula ögon.

Den svenska poängen mot Frankrike i går (21–21) gör att det finns en minimal chans att Blågult ska kunna nå en EM-semifinal i Paris. Först och främst måste Sverige vinna mot Ryssland, som redan är klart för semifinal, på onsdag i landslagets sista match i mellanrundan. Därefter måste en rad resultat gå Sveriges väg i andra matcher för att den drömmen ska bli verklighet.

Exempelvis får inte Serbien vinna i kväll mot Montenegro, som coachas av tidigare svenske förbundskaptenen Per Johansson.

– Ett kryss vore ju det bästa, säger spelmotorn Isabelle "Bella" Gulldén.

– Montenegro har ett väldigt bra lag, så jag tror absolut att de kan slå Serbien, säger Nathalie Hagman.

Hoppas kunna se matchen

Det svenska handbollslandslaget har ledigt i dag och i kväll ska de ut och äta på restaurang. Klockan 21.00 är det avkast i Serbien–Montenegro och Gulldén hoppas att laget ska hinna tillbaka till spelarhotellet för att kunna se matchen på tv.

– Vi är förhoppningsvis tillbaka då, men om jag känner det här laget rätt kommer det nog vara en del telefoner uppe på bordet annars, säger hon och skrattar.

Sverige slog Serbien i sitt första gruppspel (22–21), men föll sedan mot Montenegro (28–30) i sin första match i mellanrundan. En nackdel för serbiskorna är att de spelade en tuff match i går mot Ryssland (25–29). Serbien får spela match två dagar i rad eftersom lördagens omgång flyttades till söndagen på grund av proteströrelsen Gula västarnas demonstration i närheten av matcharenan.

"Inte optimalt"

– Nu när matchdagen flyttades en dag har det ju blivit lite sämre förutsättningar för Serbien. De hade fyra dagar ledigt och helt plötsligt ska Serbien spela två dagar i rad. Det är väl inte optimalt på det sättet. Men när det väl är match tror jag ändå att Serbien kommer vara laddade för match, säger Nathalie Hagman och fortsätter:

– Det går ju att snacka resultat hit och dit. Men vi vill göra allt för att slå Ryssland, sedan hoppas vi givetvis att de andra resultaten ska gå vägen.

Även Ryssland fick spela match två dagar i rad, men det hindrade inte ryskorna från att köra över Danmark med 32–21 (14–9). Ryssland är därmed klart för semifinal och har således inget att spela för mot Sverige på onsdag.