Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ottawas och Tre Kronors backstjärna Erik Karlsson. Arkivbild.

Guldpucken till Karlsson – tangerar "Foppa"

Ottawas och Tre kronors backsstjärna Erik Karlsson tilldelas Guldpucken, priset till Sveriges bäste hockeyspelare, för andra året i rad.

27-åringen från Landsbro i Småland gjorde sin fjärde säsong som lagkapten för NHL-laget Ottawa och noterades för 71 poäng på 77 matcher i grundserien.

Karlsson var monumentalt viktig i att laget tog sig till semifinal i Stanley Cup-slutspelet och noterades där för 18 poäng på 19 matcher från sin backposition. Ottawa slogs ut i den sjunde och avgörande matchen mot blivande mästarlaget Pittsburgh.

"Många pratar om allt fenomenalt han gör ute på isen. Jag vill också framhålla att han också visar en fantastisk karaktär, på det sätt som han även gjort nu i NHL-slutspelet", säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg enligt ett pressuttalande.

"Han är i mina ögon världens bäste back och för mig känns han som en given Guldpuckenvinnare", säger Tommy Boustedt, Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare.

Ingen spelare har vunnit Guldpucken två år i rad på 23 år, sedan forwarden Peter Forsberg vann 1993 och 1994.

- Vi får väl hoppas att det tar 20 år till innan någon annan gör det igen. Nej, det är någonting alldeles speciellt, så det får jag tacka extra mycket för. Jag är riktigt stolt över det här, säger Erik Karlsson med ett skratt till Expressen som delar ut priset varje år.