Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK-spelarna applåderar spelarna i SM-guldvinnande Malmö FF.

Guldlaget MFF hyllades av publiken – och AIK

SM-guldvinnaren Malmö FF hyllades av såväl hemmapublik som motståndaren AIK. Allra mest glänste reservmålvakten Fredrik Andersson.

I förra omgången borta mot IFK Norrköping säkrade Malmö FF sitt femte SM-guld på 2010-talet och det 20:e totalt. På måndagen hyllades mästarlaget av drygt 19 000 hemmasupportrar och när MFF-spelarna gick in på planen applåderades de av motståndarna i AIK.

- Det var helt magiskt. Stort av AIK också att ställa sig upp och applådera när vi kommer in. Det var fint gjort och det var väl deras eget initiativ vad jag förstår. Det var rysningar. Tifo och draget inne på stadion – det var helt fantastiskt, säger målvakten Fredrik Andersson.

"Extra pirrigt"

Före lunch fick han beskedet av målvaktstränaren Jonnie Fedel att ordinarie målvakten Johan Dahlin inte kunde spela på grund av skadekänningar i ett knä. Matchen blev Anderssons första för säsongen och hans fjärde totalt i karriären (varav ett inhopp) sedan han anslöt till MFF 2015.

- Första halvtimmen när Jonnie säger att man ska spela var det lite extra pirrigt, men sedan släppte det senare under dagen, säger Andersson.

Det var 28-åringen som stod ivägen för AIK, som hade de hetaste chanserna. Prestigemötet var dock jämnt och tätt.

- Vi mötte inte ett lag som gick och led av någon baksmälla för att man har firat veckan lång, säger AIK-tränaren Rikard Norling, som själv tränade MFF till SM-guldet 2013.

Inget poängrekord

- Vi testar våra gränser väl mot ett lag som just nu är bäst och jag tycker att vi gör det förhållandevis bra. Vi skapar en hel del chanser som borde ha renderat (i mål), fortsätter Norling.

Inför mötet hade MFF chansen att slå sitt eget allsvenska poängrekord (67 poäng 2010) sedan den högsta serien utökades till 16 lag. Med två omgångar kvar att spela har MFF, i dagsläget på 61 poäng, endast chansen att tangera det rekordet.