Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marija Banusic jublar efter ett av hennes elva mål i årets damallsvenska. Arkivbild.

Guldläge för Banusics Linköping

Marija Banusic har klickat med Linköping i år. Nu är hon och östgötaklubben nära ett nytt SM-guld.

Det kan bli guldfirande i Linköping redan på söndagseftermiddagen.

Seger mot Kristianstad, samtidigt som Rosengård förlorar mot Göteborg, skulle ge ett ointagligt försprång på tio poäng med tre återstående matcher.

"Glädje och stolthet"

Kristianstad, som skrällde och besegrade just guldkonkurrenten Rosengård nyligen, är dock ingen lätt nöt att knäcka.

- Kristianstad är ett lag som aldrig ger sig och det är en tuff uppgift. Men vi ska spela vårt spel, utnyttja deras svagheter och göra allt för att vinna. Det finns inget annat, säger Marija Banusic, numera landslagsanfallare efter uttagningen till VM-kvaltruppen senast.

TT: Hur mycket har landslagsplatsen betytt för dig?

- Man känner alltid en enorm glädje och stolthet att få representera sitt land. Som ung spelare har jag dessutom tillfället att utvecklas ännu mer. Jag har gått in med inställningen att jag ska lära mig. Det finns många duktiga, stora spelare i landslaget och jag har försökt lära mig så mycket som möjligt och bidra med det jag kan, säger Banusic.

På hemmaplan i Linköping är det bland annat med mål hon har bidragit. Den interna skytteligaledningen med elva fullträffar är en detalj som hintar om att Banusic hittat rätt i sin nya klubb efter flytten från Eskilstuna United inför säsongen. Linköping som lag har, trots stor spelaromsättning både före och under säsong, fortsatt gå som tåget mot ett nytt SM-guld.

Är kvar i vår

Ett lag som gått över förväntan – med en anfallare som gjort likaså.

- Det har varit väldigt mycket över förväntan. Jag kom till Linköping, hade inga förväntningar förutom att jag visste att jag behövde utvecklas. Jag har känt att jag, som jag sagt innan, aldrig har utvecklats så mycket som jag gjort här i något annat lag. Och jag har spelat i många lag, säger den förra Eskilstunaspelaren och fortsätter:

- Jag är glad att vara här. Jag får bra stöd från Kim (Björkegren, tränare) och mina lagkamrater. Jag mår bra just nu.

TT: Hur mycket blickar du utomlands?

- Självklart så lockar det. Men inte just nu för mig. Jag är en sådan som lever i nuet utan att tänka så långt framåt. Jag har kontrakt nästa år och jag trivs här så jag har inga tankar.

TT: Du är med andra ord kvar när ni, potentiellt, ska försvara ett SM-guld igen i vår?

- Ja.