Guld-Sarah drar in storkovan: "Redan i särklass"

Sarah Sjöström har inte bara guldkänning i bassängen. Storstjärnan tjänar redan stora pengar på sponsring och sina framgångar - och är på en egen nivå i sin sport. – Som simmare står hon redan i särklass och efter det här är hon ännu större, säger hennes manager Daniel Wessfeldt.

ANNONS
|

Framgångsvågen i bassängen spiller över i plånboken för Sarah Sjöström.

Hennes manager Daniel Wessfeldt jämför hennes värde med Kajsa Bergqvist, som under sin storhetstid för tio år sedan tjänade ungefär tio miljoner kronor per år. Hon var då herre på pengatäppan i det svenska friidrottslandslaget.

- Vi har samma upplägg som vi hade med Kajsa Bergqvist. Få sponsorer, men stora företag med starka varumärken och långsiktiga avtal. Jag har redan kontakt med ett storföretag och fler lär väl höra av sig. Men Sarah har samma potential som Kajsa Bergqvist. Hon är populär och går genom rutan, säger Daniel Wessfeldt till Sportbladet.

ANNONS

Bland sponsorkorgen finns redan företag som H&M, Procter & Gamble, Arena och Oatley.

– Som simmare står hon redan i särklass och efter det här är hon ännu större. Titta bara på sättet hon vann. Hon krossade allt och alla. Det var som att se Usain Bolt vinna 100 meter, säger Wessfeldt.

Sjöströms manager vill inte avslöja hur mycket OS-guldvinnaren tjänar, men är inte orolig för simmarens ekonomiska situation.

– Sarah Sjöströmkommer att ha det bra i flera år framåt, säger han.

ANNONS