Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Svenska hockeysupportrar i Köpenhamn.

Gula publikväggen kan vara räddad

Den gula publikväggen såg ut att gå förlorad till Sveriges kvartsfinal mot Lettland. Nu kan den ha räddats efter att biljetter kan säljas tillbaka.

Eftersom det fanns en möjlighet att Danmark skulle bli Sveriges motståndare i torsdagskvällens VM-kvartsfinal i Royal arena var det danska ishockeysupportrar som hade köpt majoriteten av biljetterna till den utsålda matchen.

- Det är den lokala biljettorganisationen som säljer biljetterna. Inget nationellt förbund kan styra och ställa där, men i gruppspelet har vi haft ett fantastiskt bra samarbete med den danska organisationen för att kunna skapa den gula väggen, säger Tony Wiréhn, tillförordnad marknads- och kommunikationschef på Svenska ishockeyförbundet, till TT.

Läget länge låst

Då fanns det en kod svenska supportrar kunde slå in när de köpte biljetter på internet för att på så vis hamna i den gula väggen. Till slutspelet fanns inte den möjligheten utan det var först till kvarn som gällde. Och de danska fansen var uppenbarligen snabbare än de svenska. Länge såg läget även ut att vara låst, men på onsdagseftermiddagen kom beskedet att det finns en möjlighet att sälja tillbaka sina biljetter.

- Nu finns åtminstone möjligheten för fler svenska fans att se kvartsfinalen. Danskarna kanske vill se matchen ändå, men nu har en möjlighet skapats, säger Tony Wiréhn.

Spelarna och ledarna i Tre Kronor har gång på gång hyllat de svenska fansen och den gula vägg de har skapat i Royal arena under VM:s sju gruppspelsmatcher.

- Publiken har varit ett grymt stöd. Jag vet att det är ett grymt stöd hemma i tv-soffan också. Jag hoppas att de fortsätter med det. Vi kommer att göra vårt absolut bästa för att vara förberedda och göra vårt jobb på isen, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Danskarna gillar Tre Kronor

Med svenska – och lettiska – supporterögon sett är dock risken stor att många danskar behåller sina biljetter. Trots att hemmanationen är utslaget.

"Många kommer säkert använda sina biljetter. Tre Kronor är mycket populärt bland danskarna och en VM-kvartsfinal är en stor händelse", skriver Jesper Traunberg, mediechef under turneringen, i ett mejl till TT.