Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: PILAR OLIVARES

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Guidetti: Tyskarna har bett om ursäkt

Efter den bittra svenska förlusten handlade det mesta av eftersnacket om hur tyska ledare hånat den svenska bänken. Enligt John Guidetti har det svenska laget fått en ursäkt.
– De har kommit och bett om ursäkt precis nu, säger han.

Förbundskapten Janne Andersson blev fly förbannad när ett par tyska ledare inte kunde låta bli att kliva in på det svenska området och fira efter det sena segermålet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– De springer fram och hånar och gör tecken och då blir jag förbannad. Vad är det för jävla respekt? Du ska fan inte håna en motståndare som du fajtats mot i 90 minuter, sa Andersson.

Flera spelare höll med och stöttade Janne Andersson. Men efter en stund berättade John Guidetti att man fått en ursäkt.

– De har kommit och bett om ursäkt precis nu. De är ju inte ok det de gör, och det tycker de inte själva heller, säger Guidetti.

Han kunde dock inte precisera exakt vem det var som framförde ursäkten.

– Jag känner inte dem, men de har kommit bett om ursäkt och det kan man ändå respektera. Det är ledare som har kommit och bett om ursäkt. Och spelarna var respektfulla efter matchen, så det var inga som helst problem.

Flera av Guidettis lagkamrater var lika förbannade över de tyska ledarnas segergester.

– Det är ett beteende som inte får finnas. Att fira framför ett annat lag på det sättet är inte respekt och det är fult gjort. Men ursäkten accepterar vi även om beteendet inte är okej, säger Emil Forsberg.

Gustav Svensson såg hela bråket från bänken och reagerade starkt.

– Det är väldigt oproffsigt. Det är inget man förväntar sig från ett storlag. Det var bara för att provocera och väldigt lågt. Det känns konstigt att ett storlag som varit med om så otroligt mycket ska göra på det sättet. Det är dåligt från deras sida och det är klart vi reagerar, säger han.

Sebastian Larsson är även han väldigt kritisk till det tyska beteendet.

– De betedde sig riktigt illa och det är tråkigt att de måste bete sig så svinigt, säger han och får medhåll av Albin Ekdal.

– Det är någon som visade fingret och det är trist och osportsligt. Att vinna sådär på det sättet och inte låta bli att fira så. Det är dåligt, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.