Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JOEL MARKLUND

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Guidetti tillbaka efter skadan: "Känns bra"

Till en början befarades det värsta men John Guidetti, 26, missade "bara" genrepen inför VM-slutspelet i Ryssland. Nu är anfallaren redo att ta upp kampen med Berg och Toivonen. – Jag ska slåss om en plats, säger han.

Det har gått två veckor sedan Andreas Granqvist kapade John Guidetti under en av de sista träningarna i Båstad. Då låg anfallaren kvar på gräset och vred sig i smärtor efter bensaxen från lagkaptenen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Så jävla onödigt! Varför ska han tackla där?, skrek Guidetti ut.

Därefter missade han chansen att visa upp sig för Janne Andersson i båda genrepen, både mot Danmark på Friends Arena och mot Peru på Ullevi. När landslaget tränade lite lättare under tisdagen var 26-åringen tillbaka och med på hela passet.

LÄS MER: Janne Andersson om Guidetti: "Statusen är god"

Under onsdagen mötte John Guidetti pressen efter en ny träning i sett soldränkt Gelendzhik. Första frågan?

Jo, hur är det med foten?

– Jag har gjort två pass och det känns bra. Det var en bra träning i dag och bra träning igår så det känns positivt, säger han.

Känner du av något?

– Det känns lite i några grejer man gör men det är en snabb känsla och ingen stor fara. Att det är såhär bra så tidigt bådar gott. Om vi hade haft match nu så hade jag kunnat spela till 100 procent. Men det kan bli bättre också. Alla som har haft en stukad fot vet att det känns lite när du är tillbaka men det blir bättre och bättre.

LÄS MER: Svenska VM-händelserna vi aldrig glömmer – spelarna själva berättar

Du missade båda genrepen, vad betyder det för dig?

– Det är klart att det är tråkigt. Och andra sidan så känner jag att jag kommer in starkt här och har gjort det bra när jag fått chansen och Janne vet var han har mig. Skulle jag få spela så ska jag försöka bidra med det jag kan bidra med och sen är det klart det hade varit bättre om jag spelat och kanske pytsat någon boll. Men det var lite ur mina händer att jag inte kunde spela de här två matcherna. Men nu är jag tillbaka och slåss om en plats.

LÄS MER: Landslagsikonerna tror på Sverige i VM: "Den matchen blir avgörande"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.