Jesper Nielsen tyckte det var minst sagt skönt att få revansch på de danska medierna.
Jesper Nielsen tyckte det var minst sagt skönt att få revansch på de danska medierna.

Gruvlig revansch för Nielsen och Sverige

Det svenska herrlandslaget i handboll var uträknat på förhand. Det gav semifinalsegern en stor extraklick revanschglädje.

ANNONS
|

Med skador på viktiga offensiva kuggar och en offensiv som inte gått som ett kugghjul så var det ett, av många, uträknat Sverige som tog sig an världsnationen Danmark i semifinal.

När Sverige dessutom tappade sin ledning i matchens sista sekund kändes det kanske ännu mer kört.

– Man tänkte ju: "Fan också". Det kändes onödigt. Men det var bara att ladda om och sedan var det förlängning, säger Jesper Nielsen.

"Förde matchen"

I förlängningen blev det ändå succé.

Hade du trott det här när du kom till arenan?

– Jag trodde ju vi hade en chans att vinna. Sedan hade det gärna fått ta slut efter 60 minuter. Vi förde matchen från minut ett men tyvärr fick de chansen att komma tillbaka. Men allt som allt en väldigt bra match.

ANNONS

Nielsen, som varit en gjuten figur i de svenska startsjuorna genom turneringen, fick dessutom flera nya bekantskaper med sig från start. Hampus Wanne var med från början för första gången och Viktor Östlund hade dittills inte fått spela en minut av mästerskapet.

Arnesson briljerade

Dessutom kom Linus Arnesson in och spelade som om han aldrig gjort annat än avgjort EM-semifinaler.

– Vi har så bra spelare. Linus som inte spelat så mycket går in och visar hur sjukt bra han är. "Zacke" går upp på högernio och gör sjukt viktiga mål. Det spelar ingen roll vilka vi spelar med. Vi spelar med de vi har och det går ju rätt så bra, säger Nielsen.

Känner ni att ni fått revansch efter att ni varit lite uträknade?

– Så klart, framför allt mot danska medier. Det är det skönaste kanske. Och man har ju läst lite grejer efter Norgematchen. Men framför allt mot danskarna var det väldigt skönt.

ANNONS