Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spanske världsettan Rafael Nadal mötte Simone Bolelli, Italien, i den första omgången av Franska mästerskapen i tennis. Innan spelet uppsköts på grund av regn. Arkivbild.

Gruskungen Nadal får vänta på avgörande

Världsettan Rafael Nadal, på jakt efter sin elfte titel i Franska mästerskapen i tennis, är inte vidare i årets turnering. I alla fall inte än. Mötet med 129-rankade Simone Bolelli i första omgången är framskjutet på grund av regn.

Franska mästerskapen i tennis är den enda av de fyra grand slam-turneringarna som inte har något tak på centercourten.

I Paris heter huvudarenan Philippe Chatrier och där skulle regerande mästaren och tiofaldige turneringssegraren Rafael Nadal avsluta den andra speldagen på det röda gruset.

Så blev det inte. Vid ställningen 2–0 i set (6–4, 6–3) till spanjoren och 3–0-ledning i tredje för italienaren Simone Bolelli avbröts spelet på grund av regn. Mötet i den första omgången får i stället avslutas under tisdagen.

Wawrinka knäskadad

I en av herrmatcherna som spelades under måndagen så stoppades Stan Wawrinka av en knäskada. Schweizaren, som vann grand slam-turneringen i Paris 2015 och var i final i fjol, åkte ut i första omgången.

Spanjoren Guillermo Garcia-Lopez vann med 3–2 i set efter 3,5 timmes spel. Redan vid 2–4 i första set tvingades Wawrinka till läkarvård för sitt vänstra knä.

33-åringen har i vår varit borta i tre månader på grund av knäskadan och har bara spelat tre grusmatcher inför Franska mästerskapen, varav en seger.

Djokovic vidare

Novak Djokovic, som även han tampats med skador tidigare, visade inget glimrande spel i sin första match. Likväl kunde serben ta sig vidare från den första rundan i raka set. Brasilianen Rogerio Dutra Silva (134-rankad) besegrades med 6–3, 6–4, 6–4.

I andra rundan väntar spanjoren Jaume Munar, som överraskande slog ut landsmannen David Ferrer i en rödgul och intensiv uppgörelse över fem set, där Munar vände 0–2 till 3–2 via två tiebreak och ett avslutande 7–5-set.