Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Grosjean tackar skyddet efter våldsamma kraschen

Under helgens Formel 1-lopp i Bahrain kraschade fransmannen Romain Grosjean våldsamt.
Bilen delades på mitten och fattade eld.
Trots de otäcka bilderna klarade sig Grosjean nästan helt oskadd. Mycket tack vare tidigare kritiserade skydd.
– Utan den hade jag inte kunnat prata med er i dag, säger han i en hälsning.

Söndagens Formel 1-lopp i Bahrain inleddes med en otäck olycka där den franske föraren Romain Grosjeans bil klövs i två delar och fattade eld.

LÄS MER: Hamilton vann i Bahrain efter våldsam krasch

Grosjean lyckades ta sig ur bilen på egen hand och fördes till sjukhus med lättare brännskador och skadade revben. Via Formel 1-teamet Haas Instagram skickar han en hälsning där han tackar det kritiserade cockpitskyddet halo för att han kunde ta sig ut levande.

"Jag är okej, nästan okej i alla fall. Tack för alla meddelanden, Jag var inte för halo för några år sedan, men jag tycker att det är en av de bästa grejerna som införts i Formel 1. Utan den hade jag inte kunnat prata med er i dag", säger han.

Anses förfula F1-bilarna

Halo-skyddet är en halvcirkelformad barriär som är utformad för att skydda förare mot flygande föremål. Skyddet är designat för att kunna absorbera krafter upp till 116 kilonewton (drygt 11 800 kilo) från olika håll. Därför väger titanbarriären flera kilo.

Den främsta kritiken mot skyddet har handlat om att den anses förfula F1-bilarna. Skyddet verkar dock av allt att döma ha varit livsavgörande för Grosjean i helgen.

Via Instagram meddelas det nämligen att Grosjean kommer att bli kvar på sjukhuset över söndagsnatten för de brännskador han ådragit sig på händerna. Skadorna på revbenen ska dock inte handla om frakturer.

Se hälsningen från sjukhuset här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.