Romain Grosjean har inte kört F1 sedan kraschen i Bahrain. Arkivbild.
Romain Grosjean har inte kört F1 sedan kraschen i Bahrain. Arkivbild. Bild: Brynn Lennon/AP/TT

Grosjean gör comeback i F1-bil efter kraschen

Fransmannen Romain Grosjean gör comeback i formel 1-sammanhang för första gången sedan den våldsamma kraschen i Bahrain. Han ska köra ett uppvisningslopp inför Frankrikes grand prix.

ANNONS
|

Det var i november som Romain Grosjeans bil for in i skyddsräcket i 220 kilometer i timmen och fattade eld. 35-åringen lyckades mirakulöst ta sig ut från det brinnande infernot och rädda sitt liv.

Men F1-karriären var slut – han har sedan dess gått över till Indycar.

Mercedes stallchef Toto Wolff lovade tidigt att Grosjean skulle få möjligheten att köra en av deras F1-bilar för att olyckan inte skulle bli det sista minnet av sporten – nu fullföljer han det löftet.

Och det är inte vilken bil som helst. Grosjean kommer att få köra Lewis Hamiltons titelvinnande Mercedes.

Han ska köra ett uppvisningslopp inför Frankrikes grand prix den 27 juni, och två dagar senare ska han även testköra bilen.

ANNONS

”Jag är så glad över att få köra en F1-bil igen”, säger Grosjean i ett uttalande.

"Första gången jag hörde om möjligheten att köra en Mercedes var i sjukhussängen i Bahrain när Toto (Wolff) pratade med media och bjöd in mig. Det piggade upp mig att läsa det".

Den sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton:

"Jag ser fram emot att se honom igen i Frankrike och välkomnar honom till laget över helgen, men han måste ta god hand om min W10 (bilen)", säger han.

Grosjean körde för Haas när olyckan skedde. Sammanlagt gjorde han 179 F1-starter och stod på pallen tio gånger.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS