Förbundskaptenen Rikard Grip under världscupfinalen i Falun.
Förbundskaptenen Rikard Grip under världscupfinalen i Falun.

Grip: "Intresserad av att fortsätta"

Skidförbundet har redan börjat utvärderingen av skidsäsongen. Och mycket talar för att Rikard Grip blir kvar som förbundskapten för längdlandslaget.

ANNONS
|

Rikard Grip tillägger:

- Jag är intresserad av att fortsätta jobbet och brinner för svensk skidsport.

Utvärderingen av säsongen har inletts och ska fortsätta över SM.

- Först är det viktigt att bestämma vem som ska leda landslagsorganisationen. Jag och Rikard (Grip) har inlett en diskussion som handlar om säsongen som gått och hur vi vill att det ska fungera framåt. Därefter bestäms själva organisationen. Vi har en positiv grundsyn och dialogen sker i en positiv anda, säger Sares.

ANNONS

Rikard Grip ger samma positiva signaler:

- Jag känner hungern och energin att vilja fortsätta jobba med längdskidåkningen. Sedan är det en del smådetaljer, som jag inte vill gå in på, som måste fungera. Familjelivet måste exempelvis fungera och klaffa, men vi har resonerat om det hemma och jag känner att det går att hitta bra lösningar, säger Grip och fortsätter:

- Sedan får vi se vilka förutsättningar vi har inför kommande säsong och att den gemensamma utvärderingen blir bra. Här gäller det att vara ödmjuk inför de utmaningar som svensk skidåkning står för som exempelvis nyrekryteringen.

Flera vill fortsätta

Kontrakten går ut för flera av landslagets ledare, som signalerar intresse att fortsätta. Damtränaren Ole Morten Iversen är ett exempel:

- Jag räknar med ett möte med förbundet under SM. Om förutsättningarna känns rätt vill jag gärna fortsätta, säger Iversen, som ändå vill se en förändring i hans upplägg som skulle innebära mindre administration och mer tid för själva träningsverksamheten.

ANNONS

Herrtränaren Ola Ravald är också beredd att fortsätta:

- Jag är helt öppen för fortsatta diskussioner. Jag brinner verkligen för grabbarna. Men min framtid i laget beror på vilken organisation det blir och om det finns någonstans där jag passar in, säger han.

Framtidens elit

Den kommande utvärderingen kommer att handla om mer än själva landslagsorganisationen.

- Den stora utmaningen blir själva rekryteringen. Det är fel att bara fokusera på den yttersta eliten. Det gäller att se skidsporten i ett större perspektiv. Vi har missat några år med stort fokus på Falun och inte fått ordentlig fart på flödet av nya talanger, säger Grip.

Johan Sares tillägger:

- Här är det viktigt att också tänka långsiktigt och inte bara på nästa års VM i Seefeld, utan också jobba för att bygga verksamheten för tre till fyra år i framtiden.

ANNONS
TT

Fakta: Landslagsorganisationen

Skidornas nuvarande landslagsorganisation:

Längdchef: Johan Sares.

Förbundskapten: Rikard Grip.

Herrtränare: Lars Selin, Ola Ravald,

Damtränare: Johan Granath, Ole Morten Iversen.

ANNONS