Griezmann stal rubrikerna på "deadline day"

Herrfotbollens transferbomber har avlöst varandra under sommaren. I elfte timmen kom ytterligare en. Antoine Griezmann lämnar Barcelona och återvänder till Atlético Madrid. "Välkommen tillbaka, Griezmann!" bekräftade klubben under natten mot onsdag.

ANNONS
|

Från ingenstans började det plötsligt tisslas om att Barcelona, som brottas med stora ekonomiska problem, hade öppnat för att släppa Antoine Griezmann till ligarivalen Atlético Madrid, klubben han representerade 2014–2019. Innan kvällen var över var överenskommelsen spikad och klar – men den officiella bekräftelsen kom först under natten mot onsdag.

Fransmannen lånas inledningsvis ut till Atlético under en säsong, med en möjlighet att förlänga avtalet ytterligare ett år, uppger den spanska klubben.

"Griezmann är vår kubbs femte bäste målskytt genom alla tider med 133 mål på 257 matcher," skriver Atlético på sin hemsida, och avslutar med:

"Välkommen tillbaka, Griezmann!"

Ronaldo bekräftad

Det är ändå långt ifrån den mest uppseendeväckande övergången i sommar, med tanke på att det senaste årtiondets två bästa spelare båda bytt klubb.

ANNONS

Argentinske superstjärnan Lionel Messi, 34, har för första gången i karriären lämnat Barcelona och skrivit på för PSG. Och Portugals Cristiano Ronaldo, 36, överraskade alla genom att inte bara flytta från Juventus, utan att dessutom välja gamla klubben Manchester United som nästa adress, en övergång som United bekräftade först på tisdagen.

Frågan var också om Paris Saint-Germains superstjärna Kylian Mbappé skulle byta till Real Madrid. Det har varit den senaste veckans stora snackis.

Men när den spanska klubben väl bekräftade en ny spelarvärvning var det inte Mbappé, utan franska Rennes 18-åriga mittfältstalang Eduardo Camavinga – en tänkbar strålande värvning, men någon Mbappé är han ännu inte.

Mbappé ska själv ha uttryckt en önskan om att få flytta till Real Madrid, men trots att den spanska klubben uppges ha lagt ett sista bud på runt två miljarder kronor verkar inte PSG vara intresserat av att sälja.

Olsen lånas ut

Utöver Griezmann stack Chelseas värvning av spanske mittfältaren Saúl Ñíguez, från Atlético Madrid, ut under den sista övergångsdagen. I övrigt saknades de riktigt tunga värvningarna, men för att ändå nämna några: walesaren Daniel James lämnar Manchester United för Leeds, högerbacken Emerson Royal flyttar från Barcelona till Tottenham, Héctor Bellerín går från Arsenal till Real Betis och Evertons italienare Moise Kean är klar för en tvåårig utlåning till Juventus.

ANNONS

För svenskt vidkommande har det framför allt snackats om landslagets förstemålvakt Robin Olsen, som har hamnat i kylan i italienska Roma. Strax efter att transferfönstret stängde bekräftades ryktena om att han den kommande säsongen lånas ut från Roma till Sheffield United i den engelska andraligan The Championship.

Flera stora övergångar även i allsvenskan

Det var inte bara ute i Europa som det rörde på sig. Även bland spelare i allsvenskan blev det flera flyttar under det sista dygnet.

LÄS MER:Yahya Kalley lämnar IFK Göteborg – klar för Groningen

Yahya Kalley lämnade IFK Göteborg för holländska FC Groningen. Han fick senare sällskap av Daleho Irandust som gjorde exakt samma flytt ett par timmar senare.

LÄS MER:Irandust lämnar Häcken – klar för Groningen

Sommaren har bjudit på flera sensationella fotbollsövergångar på herrsidan i Europa. Här är några av de mest uppmärksammade:

Lionel Messi, till Paris Saint-Germain från Barcelona.

Cristiano Ronaldo, till Manchester United från Juventus.

Antoine Griezmann, till Atlético Madrid från Barcelona.

Romelu Lukaku, till Chelsea från Inter.

Gianluigi Donnarumma, till Paris Saint-Germain från Milan.

Achraf Hakimi, till Paris Saint-Germain från Inter.

David Alaba, till Real Madrid från Bayern München.

Jack Grealish, till Manchester City från Aston Villa.

Martin Ødegaard, till Arsenal från Real Madrid.

Raphael Varane, till Manchester United från Real Madrid.

Jadon Sancho, till Manchester United från Borussia Dortmund.

Sergio Ramos, till Paris Saint-Germain från Real Madrid.

Ibrahima Konaté, till Liverpool från RB Leipzig.

Sergio Agüero, till Barcelona från Manchester City.

Georginio Wijnaldum, till Paris Saint-Germain från Liverpool.

Memphis Depay, till Barcelona från Lyon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS