Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gren om en ny liga: Låter väldigt utopiskt

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är skeptisk när han får höra talas om idén om att bilda en ny europeisk internationell liga. - Det låter väldigt utopiskt måste jag säga, säger han.

Under torsdagen kom uppgifter från danska BT om planer på en ny internationell liga för mellanskiktet av de europeiska fotbollsklubbarna. 

För IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är det nyheter.

- Den är första gången jag hör det, så jag vill yttra mig egentligen innan jag vet mer om hur det skulle fungera. Men det låter väldigt utopiskt måste jag säga, säger han.

Om ett eller flera svenska lag skulle bryta sig loss från Allsvenskan skulle det få konsekvenser, inte minst för supportrar. Och Mats Gren tror att det blir svårt att få med sig några fans till bortamatcherna. 

- Att det blir några Europacupmatcher då och då är bara spännande, men att ha en liga där det hela tiden spelas matcher utomlands det skulle inte funka, säger han.

- Jag tror att ligorna fortfarande är jätteviktiga. Det finns alltid ett nationellt intresse med mycket rivalitet och bra matcher med stor publik. Om våra supportar hela tiden skulle åka på bortamatcher som ligger i Holland och andra länder... Det skulle ju inte fungera ekonomiskt sett, resonerar Gren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.