Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Green efter skadehelvetet: "Börjar bli hopp om att hoppa"

I februari gjorde hon sin första tävling på 15 månader. Genast kom ett bakslag och inomhussäsongen gick i stöpet. Nu är hon på gång igen – och siktar på utomhuspremiär i Lund. – Det börjar bli hopp om att hoppa, säger Emma Green.

31-åriga Öis-hopparen Emma Green har tampats mot en mängd skador de senaste åren. När hon i februari åkte till Polen och hoppade 1,87 hoppades många att inomhussäsongen skulle bli en väg tillbaka till gammal storform. Det blev tvärtom.

– Jag fick en inflammerad hälkudde. Då började jag köra styrka och fick ett litet bakslag i ryggen av det. Och sedan fick jag ont i den andra hälsenan. Det var rätt segt, säger Green.

Men tre månader efter comebacken är hon nu optimistisk igen. Och planen är att göra säsongsdebut i Lund den 4 juni.

– Ja, det ser ut så nu och det ser jag fram emot. Jag är på en helt annan nivå nu än jag var i vintras och har verkligen kunnat träna på bra, även om det varit lite upp och ner. Så formen är mycket bättre och det börjar bli hopp om att hoppa.

I sommar väntar både EM och OS och om Green – som vunnit både VM-brons och EM-silver

– kan hitta tillbaka till sin normala kapacitet är hon ett medaljhopp i båda mästerskapen.

Men dit är, trots allt, en lång väg att vandra.

– Jag tar en dag i taget, men jag känner att jag är på gång igen. Det känns helt annorlunda jämfört med inomhussäsongen.

När GP når henne är hon i full färd att hänga upp bilder på en utställning i Gothia Towers. Green har ett stort fotointresse och ställer ut sina egna fotografier – varav många har Göteborgsmotiv – under de närmaste veckorna.

– Det ska bli kul och det är bara att komma hit och titta om man vill, säger Emma Green.
Om allt går vägen på höjdhoppsgalan i Lund väntar de stora arenorna i form av Diamond League-tävlingar i Oslo den 9 juni och Stockholm veckan efter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.