Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL DALDER

Granqvists fina hyllning till hela den svenska truppen

Janne Andersson tog över det svenska landslaget efter fiaskot i EM 2016. Två år senare är det ett harmoniskt landslag som är framme vid kvartsfinalen i VM.
– Vi har en otrolig glädje i truppen, säger Andreas Granqvist.

Det skrattas rejält i det svenska landslaget just nu. Ett landslag som under Janne Anderssons ledning har blivit ett rejält sammansvetsat och harmoniskt landslag.

Ett landslag som har kul tillsammans.

Något som har blivit den stora nyckeln till framgångarna i Ryssland.

– Det är något som vi har byggt upp under en tvåårsperiod som började med Janne och Peter. Vi fick en bra start mot Holland och har ett bra självförtroende, otrolig glädje och högt i tak. Sen när man vinner så blir det ju mer positiva känslor och vi har haft en väldigt bra lagkänsla sedan första dagen och vi gör det här tillsammans som ett lag. Det tycker jag verkligen att vi har visat på planen och vi har en positiv känsla och det har ju gått jättebra än så länge, säger Andreas Granqvist och fortsätter.

– Det är inte bara vi elva som startar som gör det utan det är hela laget. Pontus kom in och gjorde det fantastiskt bra, Gustav kom in och levererade och nu har vi en avstängning till så det är hela truppen som har gjort att vi står där vi står idag.

Vad är er styrka som lag?

– Vi har vår styrka i vårt kollektiva försvarsspel och fuskar inte med något. Vi lägger ner ett stort jobb och vågar även ha ett anfallsspel och har skapat mycket chanser. Vi är väldigt starka på fasta situationer också.

– Sen är styrkan laget och att vi gör det tillsammans både på och utanför planen. Vi har inte det bästa laget på pappret rent individuellt men som lag är vi väldigt svårslagna och det symboliserar oss väldigt tydligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.