Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: HENRY ROMERO

Granqvist vill göra en "94-sommar" i Ryssland

Andreas Granqvist, 33, hoppas att det svenska landslaget ska kunna bjuda på en "VM94-sommar" för det svenska folket.
– Jag hoppas vi kan komma upp den nivån men vi är inte där ännu, säger han.

Den svenske mittbacken öppnade för att landskampen mot Mexiko kunde vara hans sista i landslaget. Men det slutade med 3–0 och Sverige tog sig vidare till åttondelsfinal mot Schweiz.

Då har det svenska landslaget hamnat i en riktigt bra sits då deras del av slutspelsträdet saknar de vanliga favoriterna till att ta hem VM-guldet.

– Det är många lag ute som man inte trodde skulle vara ute ... men vi fokuserar på oss själva och har full fokus på att göra en bra prestation imorgon och sen får man se hur det går, säger Andreas Granqvist och fortsätter.

– Man blev ju överraskad att Tyskland blev utslagna för jag hade dem som en favorit för att vinna hela VM men det är ju flera andra lag som har åkt ut också. Jag känner mer glädje över att vi själva vann gruppen och tog oss vidare.

"Nu ska vi göra allt"

På presskonferensen dök återigen frågan om Zlatan Ibrahimovic upp från en fransk journalist.

– Det är en av världens bästa spelare som vi tappat men sedan Janne tog över har vi byggt en grupp över två års kval och vi kämpar och krigar för varandra. Vi vet att vi är starka som lag och har bra resultat med oss och sedan han slutade så har andra fått kliva fram, säger Granqvist.

Den svenske lagkaptenen fick även frågan om det här är början på en "VM94-sommar" för svensk del.

– Det där var väldigt, väldigt längesedan. Men jag minns ju en del spelare och jobbar med en (Martin Dahlin, agent) som var med och gjorde bra ifrån sig då. Jag hoppas att vi kan komma upp i den nivån men vi är inte där ännu. Nu ska vi göra allt vi kan för att göra en bra prestation och sen får vi se hur det går men det hade varit fantastiskt om vi når samma nivå.

Något nytt på barnfronten?

– Min fru mår väldigt bra men det har inte hänt något på den fronten och jag har full fokus på matchen. Min fru är väldigt stark och har många nära och kära runt sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.