Granqvist om nobben av Discovery: "Inte hört av sig"

Discovery har tagit över rättigheterna för allsvenskan i fotboll och värvat flera profiler inför satsningen. En som dock inte har fått frågan är Lasse Granqvist - trots att han varit ankare hos C More i många år.
– De har inte hört av sig, säger han i FotbollDirekts podd "Vad är det som händer?".

ANNONS
|

Det var länge C More som satt på TV-rättigheterna för allsvenskan i fotboll. Men när det nya avtalet skulle diskuteras för svensk elitfotboll tappade kanalen rättigheten. Istället såg Discovery sin chans och budade över C More och tog därmed över rättigheterna från och med den stundande säsongen.

LÄS MER: Frölundaspelare använde lustgas på bortaresa

Efter att det blev klart har Discovery värvat flera tunga profiler till sin satsning, profiler som Jonas Dahlquist, Alexander Axén och Tommy Åström men en som inte ser ut att skifta till Discovery är folkkäre kommentator, Lasse Granqvist som i FotbollDirekts podd "Vad är det som händer?" berättar att han inte ens fått en fråga från kanalen.

ANNONS

– Jag käkade middag med Jonas Dahlquist och Alexander Axén för ett tag sedan och då frågade jag sådär ”varför har de inte ringt?” vilket jag också frågade min gode vän Tommy Åström som ju är tungt ankare på Discovery, men de har inte hört av sig helt enkelt så då borde det innebära att de inte tycker att jag har kompetensen, säger han i podden.

LÄS MER: Sjöberg om livsförändringen och livet som nykterist

Att han inte fått frågan om att skifta bolag är dock något som han inte tar särskilt hårt. För kvar hos C More ligger bland annat rättigheterna för SHL och fotbolls-EM som sänds i TV4.

– Sedan måste jag erkänna att jag sitter på ett ganska långt avtal där jag är nu på TV4 och C More. Jag trivs jättebra med det och ser fram emot en tillvaro med både fotbolls-EM och SHL-hockey. Sedan kommer det bli trevligt att glida in på en fotbollsläktare och bara titta också. Känna att jag inte behöver ta något ansvar över vilken journalistisk bedömning som kommer ut, säger han.

LÄS MER: Strömbergs sorg: "Min familj har det jäkligt tufft"

Det finns dock saker som han kommer att sakna när väl allsvenskan i fotboll rullar igång. Men under ett par år ser det nu ut som att Lasse Granqvist får sätta sig på läktaren istället – något han inte gjort sedan 1988 då han började kommentera allsvenskan i fotboll.

ANNONS

– Tänk AIK mot Malmö FF, AIK får frispark i 96:e minuten och kvitterar till 1–1 på Friends Arena, jag var programledare för den sändningen och allt som hände efteråt med bråk på Malmöbänken, ett par röda kort efteråt. Den kontakten som är mellan mig som programledare och de övriga i studion, ner till redaktör och bildproducent, den pulsen som är då… Det är sådant adrenalin-påslag. Allt ska med, allt ska visas och vi måste ha koll. Det kommer man sakna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS