Granqvist har laddat färdigt – redo för premiär

Andreas Granqvist, 33, vill inte lägga för stort fokus vid den sydkoreanska stjärnan Son Heung-min. Istället fokuserar den svenske lagkaptenen på fler spelare. – Sydkorea har många bra spelare – inte bara en, säger han.

ANNONS

Alla förberedelser är gjorda och under måndagen är det Andreas Granqvist som kommer att leda ut tio av sina lagkamrater för VM-premiären mot Sydkorea. Något som den svenska lagkaptenen minst sagt ser framemot.

– Det ska bli skoj att dra igång det här mästerskapet! Alla är laddade och vi ser framemot matchen mot Sydkorea. Att få spela i ett VM är det största man kan göra som spelare och vi ser verkligen framemot det. Vi har kunnat ladda på bästa sätt här i Ryssland och det känns som vi är redo, säger han.

Vad blir avgörande?

– Det känns som att vi har en trygghet i gruppen och ett försvarsspel som vi är väldigt trygga med och som är vår bas. Sen vill vi ju ha ett bra anfallsspel men vi kan luta oss lite mot vårt försvarsspel. Nu ska vi bara göra en bra prestation och sen får vi se vad det räcker till.

ANNONS

LÄS MER: Alla Sveriges öppningsmatcher genom VM-historien – så gick det sen

Under sina dagar i Ryssland är det inte mycket av själva landet som de svenska spelarna hinner se. Det är istället träningsplaner, arenor och hotell som gäller.

Men Andreas Granqvist längtar till att få kliva ut på matcharenan på måndagen.

– Arenan är fantastiskt! Den är otroligt fin och planen är bra. Men vi har fokus på matcher och genomgångarna och så, vi ser inte så mycket av städerna förutom hotellen. Men känslan är väldigt bra och vi ser framemot matchen på en fantastisk arena, säger han.

LÄS MER: Svenssons löfte till Blåvitt: "Det har jag lovat"

Vad säger du om Sydkorea?

– Vi vet att de har ett antal riktigt bra spelare, otroligt snabba spelare som är tekniskt skickliga. När vi vinner boll så måste vi spela vårt eget spel och skapa chanser mot Sydkorea. Jag har all respekt för Sydkorea som lag.

LÄS MER: Janne om elvan: "Jag har i princip bestämt mig"

Största hotet? Son Heung-min?

– Han är otroligt skicklig men vi vet att Sydkorea har många bra spelare och inte bara en. Det gäller att försvara oss med hela laget som vi har gjort i de senaste matcherna.

ANNONS
ANNONS