Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Granqvist.

Granqvist får ovana kollegor

45 minuter med Durmaz-frejdighet, 45 minuter med Larsson-trygghet. Försvarsgeneralen Andreas Granqvist ska försöka hålla ihop backlinjen i samtliga 90 mot Slovenien.

Han skrattade förläget åt frågan om han skulle vilja ta över lagkaptensbindeln den dag Zlatan Ibrahimovic lägger landslagsskorna på hyllan, men nog är 31-årige Andreas Granqvist en av de självskrivna ledarna i det svenska landslaget.

Skåningen från lilla Påarp hörs mest av alla under spelövningarna och "Granen" verkar vilja styra landslagets backlinje på exakt samma sätt som han fått mandat att göra i det ryska topplaget Krasnodar.

Får "hålla i" Durmaz

På måndag får han styra en extra bångstyrig fyrbackslinje, då ljumskskadade vänsterbacken Martin Olsson inte anses redo för spel. I hans ställe kliver två högermittfältare ner från start: Jimmy Durmaz i den första halvleken, Sebastian Larsson i den andra.

- Det är ju två olika typer av spelare. Jimmy får vi nog hålla i lite hårdare så att han inte sticker iväg för mycket. "Seb" har sin rutin och han har också styrkor i det defensiva. Så det blir nog två olika typer av halvlekar på den kanten, säger Granqvist.

"Gäller att snacka"

Med två så ovana vänsterbackar intill sig blir det extra viktigt Granqvists myndiga mittbacksstämma hörs, matchen igenom.

- Det gäller bara att snacka så mycket som möjligt. Det blir säkert roligt för dem också, att få prova på en ny position, säger han.