Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Grönlund förlänger med Frölunda

Anders Grönlund, 30, har imponerat stort i Frölunda efter flytten från Pantern i Hockeyallsvenskan. Nu belönas backen med ett nytt kontrakt med Frölunda över två nya säsonger.

Han hade inte gjort en enda minut i SHL inför den här säsongen och kom från Hockeyallsvenskan och Pantern till Frölunda med ganska lågt ställde förväntningar på sig.

Men Anders Grönlund tog omgående en ordinarie tröja i Roger Rönnbergs lagbygge och har stått för en stark första säsong i klubben.

– Han har visat att ålder inte är ett problem. Han har haft en grym utvecklingskurva hos oss och varit en av våra defensiva klippor, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

LÄS MER: Så bra var spelarna i Frölunda under grundserien: "Han har varit magisk"

Nu får han belöningen för sin debutsäsong i klubben genom ett nytt kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

– Anders har levererat över förväntan. Det är en ödmjuk kille med en bra personlighet som gör allt för laget, säger Sjöström.

LÄS MER: Läxan är gjord – så ska Frölunda slå ut Malmö i slutspelet

För Anders Grönlund själv är det fullt fokus på det stundande slutspelet som inleds med första kvartsfinalen mot Malmö nu på lördag i Scandinavium.

– Det märks att slutspelet närmar sig och för mig personligen är det väldigt spännande. Jag har ju aldrig spelat slutspel förut och känner mig privilegierad att få göra det nu. Det är få förunnat. Jag är väldigt glad och det här betyder mycket för mig. Ett kvitto på att det har fungerat på den här nivån och en trygghet att veta var jag skall spela några år framåt. Jag trivs med att jobba långsiktigt och tror jag kan utvecklas ännu mer, säger han.

LÄS MER: Snabba ryck när Grönlund förlängde med Frölunda

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.