Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rikard Grönborg.

Grönborg om Lettland: "Tuff motståndare"

Det blir ingen drömmatch och grannfejd mot hemmanationen Danmark. I stället väntar Lettland i VM-kvartsfinal för Tre Kronor.

Lettland vann tre av sina sju gruppmatcher i Herning – över Norge, Sydkorea och hemmanationen Danmark i den direkt avgörande matchen i går kväll med 1–0.

Dessutom luggade laget Kanada på en poäng i söndags kväll, men föll med 1–2 efter förlängning.

- De har gjort ett bra jobb i den andra gruppen och vinner en tuff match mot Danmark. De kommer inte att ge oss något alls, utan vill sänka tempot och lägga en våt handduk över spelet, säger Grönborg om kvartsfinalmötet på torsdag kväll.

Hög fart nyckeln

Så för svensk del gäller det att höja farten.

- Vi har ju ungdomlig entusiasm i det här laget och killarna är starka på pucken. Lettland kommer att få en tuff match om vi klarar av att dra upp tempot.

Det svenska laget har haft juniorlandslagets förbundskapten Tomas Montén som scout i Herning.

- Han och Johan (Andersson, videocoachen) kommer att ha en presentation för oss i morgon (läs onsdag), berättar Grönborg.

Förbundskaptenen är nöjd med den tuffa gruppavslutningen mot Ryssland där svenskarna vände 0–1 till 3–1-seger. Gruppspelet har gett sju svenska segrar av lika många möjliga.

- Det var en riktig avslutning på den här grundserien. Den intensiteten och kämparglöden vi har speglar matchen. Samtidigt känns det som vi har en eller två växlar till.

"Läropeng"

Sverige drog på sig sju utvisningar vilket var på tok för många, enligt Grönborg:

- Vi måste spela lite smartare om vi ska gå långt i den här turneringen, det är läropengen.

Backen Adam Larsson var en av dem som fick spela mycket i numerärt underläge, totalt hade han 22.01 i istid, men som också satt utvisad när Ryssland gjorde sitt 1–0-mål.

- Det var klantigt av mig, så det är inte så mycket att snacka om. Det är något vi inte har råd med, men samtidigt är vårt boxplay ganska starkt. Vi har stort självförtroende där och det är en stor anledning till att vi vinner gruppen, säger han.