Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.

Grönborg: "Nu har vi våra tre målvakter"

NY Islanders är på väg att förlora matchserien mot skrällgänget Carolina. Om så blir fallet kan målvakten Robin Lehner nog räkna bort VM-spel med Tre Kronor.

Tre Kronors förbundskapten säger att han håller koll på Stanley Cup-slutspelet för att se om det finns spelare som kan förstärka hans redan NHL-tunga VM-trupp.

- Traditionellt sett har vi väntat lite, sett vad som har hänt där borta innan vi har anmält allihop. Hur det blir i år vet jag inte. Vi sitter varje morgon och diskuterar olika namn, vad vi ska göra, vilka vi ska anmäla, säger Grönborg.

"Har våra tre målvakter"

Men det finns en dörr som just nu är stängd.

Med Henrik Lundqvist, Ny Rangers, Jacob Markström, Vancouver, och Jhonas Enroth, som senast spelade för SHL-klubben Örebro, i laget känner Grönborg är lagdelen redan håller hög VM-klass.

Därmed verkar Robin Lehner, vars NY Islanders ligger under med 0–3 i matchserien mot Carolina, inte vara aktuell för att förstärka truppen som ska jaga Sveriges tredje raka VM-guld i Slovakien den 10–26 maj.

- Nu har vi våra tre målvakter och om inget händer kommer det att bli de här tre, säger han.

TT: Det är stängt där?

- Ja, i stort sett. Om nu inget händer med skador eller något annat.

"Balanserat lag"

Till premiären mot Tjeckien den 10 maj måste Tre Kronor anmäla minst 15 spelare och två målvakter.

Med tanke på att truppen i Carlson Hockey Games består av 16 NHL-spelare – som har tackat ja till VM-spel – och att Mattias Ekholm, Nashville, och William Nylander, Toronto, ansluter lagom till resan till Slovakien, kommer listan som skickas in till Internationella ishockeyförbundet inte vara kortare än 18 namn.

Och det är trots allt en stomme som Rikard Grönborg känner sig nöjd med.

- Jag tycker vi har kombinationer av olika erfarenheter, spelare som har varit med mycket, spelare som har varit med mindre. Många olika spelartyper, passningsläggare, målskyttar, defensiva och offensiva backar, och en fantastisk målvaktsuppsättning, säger han.

- Det känns som att vi har ett ganska balanserat lag.