Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Förbundskapten Rikard Grönborg vid Tre Kronors pressträff inför OS i Sydkorea.

Grönborg litar på röda tråden

Laget som bärgade VM-guldet är borta. Men Rikard Grönborg litar på "den röda tråden".

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg har fått ta farväl av stjärnorna som var med och bärgade VM-guldet 2017. NHL har stoppat sina spelare från att delta i OS i Pyeongchang, och därmed blir det spelare från SHL som utgör stommen tillsammans med topplirare från KHL och Schweiz.

Det finns en hel del erfarenhet i det här laget. Det finns de som har spelat VM, tagit VM-guld och så har vi yngre spelare som knackar på dörren underifrån. Det känns som en skön mix, säger Rikard Grönborg till TT.

Den mixen är ovanligt bred. Rekordunga Rasmus Dahlin, 17 år, har på träningar bildat backpar med Patrik Hersley, 31-årig stjärnback i storlaget SKA S:t Petersburg.

Hersley har en tydlig roll i sitt lag. Det är i princip ett NHL-lag. Han har en nyckelroll där, speciellt i powerplay med sin skottvillighet. Han har gjort ett jättebra jobb i vad jag tycker är Europas bästa lag. Klart vi har förväntningar här också.

Spelar han bredvid Dahlin i OS?

Det får vi se, svarar Grönborg svävande.

Han oroas inte nämnvärt av att det är en på många sätt ny grupp spelare jämfört med VM 2017.

– Det blir en annorlunda profil varje gång du sätter ihop en ny grupp människor. Jag har jobbat med många tidigare och de kan den röda tråden.