Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Elias Pettersson. Arkivbild.

Grönborg hoppas på succérookien i VM

Elias Pettersson gör dundersuccé i NHL. Förbundskaptenen Rikard Grönborg har stort hopp om att han kan förgylla ishockeylandslaget i VM också.

Elias Pettersson har tagit NHL och Vancouver Canucks med storm. Han har öst in 23 mål, svarat för 45 poäng på 40 matcher och stormar mot utmärkelsen som årets rookie i NHL.

Att få in honom till VM i Bratislava skulle öka Grönborgs chanser att få leda Tre Kronor till ett historiskt tredje raka guld i hans sista uppdrag som förbundskapten.

Grönborg är också optimistisk till att få hem stjärncentern om Vancouver, just nu utanför slutspel, missar eller åker ut snabbt. Pettersson var ju med i fjolårets VM-guldlag, men fick bryta turneringen på grund av skada.

- Han visade en väldigt stor stolthet förra året, åkte hem och opererade sig och kom sedan tillbaka för att vara med om de sista matcherna, säger Grönborg som i förra veckan tog emot Elias Petterssons pris som årets nykomling på Idrottsgalan i Globen.

Han säger sig inte vara förvånad över Elias Petterssons NHL-succé.

- Förvånad är jag inte, men jag tycker det är jättekul och är jätteöverraskad att det har gått så snabbt. Han visade ju andra halvan av säsongen i fjol, och speciellt i slutspelet, vilken kvalitetsspelare han är. Han har alltid varit en jättetalang och en duktig spelare, säger Grönborg som åker på scoutingresa till NHL i mars.