Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rikard Grönborg var nöjd efter segern i Prag.

Grönborg efter segern: "Värmer mitt hjärta"

Förbundskaptenen Rikard Grönborg hyllade sitt nya och oerfarna Tre Kronor efter 3–2-segern över Tjeckien:

Svenskarna var betydligt hetare än tjeckerna i två perioder.

- Jag tycker att vi satte ihop en hel del bra grejer i andra perioden som jag var riktigt nöjd över. Även vissa sekvenser i tredje perioden. Det är ett erfaret och gediget hockeylag vi spelar mot, så framför allt är jag nöjd över inställningen.

Tre Kronor blev långa stunder tillbakatryckt i tredje och då var han framför allt nöjd över hur spelarna offrade sig och täckte skott.

- Det var en ganska förväntad matchbild när de försöker få in en puck. Jag tycker ändå att vi gör några riktigt bra byten i tredje perioden och hade vi fått in en puck där hade kanske matchbilden blivit en annan.

Målvakten Lasse Johansson räddade 24 av 26 skott.

- Jag tycker att det är en gedigen insats. Jättekul att han får en vinst i sin första match med Tre Kronor. Grabbarna kämpade väl framför honom också, sade Grönborg.

Han hyllade Jonathan Davidsson för vinstmålet, 3–1.

- Ett världsklassmål, ett riktigt målskyttsmål. Han gör de rörelser vi brukar tjata om och får pucken över benskyddet, riktigt vackert.

TT: Några fler av debutanterna du vill lyfta fram?

- Det är en hel del, men framför allt Lukas Bengtsson som är väldigt, väldigt bra i dag och Jesper Sellgren som är en ung spelare som tar för sig och kan bli riktigt bra. Det de gör bra är just skridskoåkningen och pucktekniken. De har viljan att skapa någonting.