GP kommer sända innebandy under kommande säsong.
GP kommer sända innebandy under kommande säsong. Bild: Bildbyrån

GP startar satsning på direktsänd innebandy

Satsningen på breddidrott fortsätter. Nu kommer GP direktsända matcher från innebandy-Göteborg.
– Jag tycker det är helt grymt, säger Ulf Widell, förbundschef på Göteborgs innebandyförbund.

ANNONS
|

För drygt två år sedan inledde GP en stor satsning på direktsänd idrott. Första sporten ut var fotbollen och sedan dess har hundratals matcher sänts från Göteborg med omnejds alla håll och kanter.

I slutet av 2019 åt sig också ishockeyn in på tablån och kommer att fortsätta sändas även denna säsongen. Nu kan GP också glatt berätta att det kommer strömmas innebandy på sajten under det kommande året.

– Vi gjorde ett test under ett antal matcher i fjol för att se hur mycket intresse det fanns. Och det intresset visade sig vara utbrett, säger Göteborgs-Postens redaktör för sändningarna Alexander Olausson.

ANNONS

– Innebandyn är en stor idrott med många utövare som vi hoppas kunna erbjuda någonting de inte haft tidigare.

LÄS MER:Här är 20 spännande spelare i Göteborgsinnebandyn

Förbundschefen glad

GP kommer att kunna sända matcher från Göteborgsdistriktets serier men även ett antal matcher från herrarnas division 1 som arrangeras av Svenska innebandyförbundet.

Ulf Widell är förbundschef på Göteborgs innebandyförbund och är mycket glad över att innebandyn kommer lyftas på GP.

– Jag tycker detta är helt grymt att få visa upp vår idrott på den plattform som GP erbjuder. Detta kommer stärka oss och ge oss möjligheten att visa upp oss i dessa tuffa tider.

Första matcherna som kommer ur startblocken blir IBF Backadalens herrar och damer som möter FBC Vinga respektive IBK Göteborg, söndagen den 27 september.

Sändningsstart innebandypremiärer 27 september

13.20: IBF Backadalen–FBC Vinga, herrarnas division 2

15.50: IBF Backadalen–IBK Göteborg, damernas division 1

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS