Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

GP:s reporter påhoppad av Häckens sportchef

Efterspelet till matchen mellan Brommapojkarna och Häcken blev uppmärksammat sedan Häckens sportchef gått till ilsken attack mot GP:s reporter.
– Jag blev väldigt förvånad, säger Tobias Jansson, som nu fått en ursäkt från Karlsson.

Tobias Jansson är sedan länge en medarbetare på GP-sporten och har bevakat allsvensk fotboll i flera decennier. Han var på plats när Brommapojkarna tog emot BK Häcken, och det var en stökig match med två utvisningar på Häckenspelare. Dessutom blev tränaren Andreas Alm uppskickad på läktaren av domaren.

Men det var efter matchen som det eskalerade på ett oväntat sätt när Häckens sportchef Sonny Karlsson i samband med presskonferensen gick till verbal attack mot GP:s reporter och kallade honom "så jävla dålig" och "för fan bedrövlig" och menade att Jansson aldrig mer skulle få skriva om Häcken. Han försökte också stoppa GP-reporterns intervju med Rasmus Lindgren efter matchen.

– Jag blev väldigt förvånad och tyckte det var oprofessionellt av honom. Det hade varit bättre att han tagit mig åt sidan och sagt det mellan fyra ögon, säger Tobias Jansson.

LÄS MER: Häcken föll tungt borta mot Brommapojkarna

Hade det hänt något innan eller kom det från ingenstans?

– Det kom från ingenstans, men det känns som att det är något som byggts upp under lång tid. Jag försökte få honom att förklara, men han var för arg för att göra det. Det är såklart fritt fram för honom att tycka att jag är en dålig journalist, men det är inte ok med det uppträdandet i den rollen han har.

LÄS MER: "I fallet med Häcken och GP blev allt fel"

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, jag har blivit utskälld i luren någon gång, men det här är en helt annan nivå, säger Tobias Jansson.

Under tisdagen hade han och Karlsson mejlkontakt och Häckens sportchef bad då om ursäkt för det illa valda tillfället.

LÄS MER: Så var Häckenspelarna under mötet med Brommapojkarna

"Utfall av djup frustration"

Häckens klubbdirektör Dennis Andersson befinner sig i Spanien, men har uppdaterat sig om situationen och är kritisk till Karlssons beteende.

– Det är ett utfall av djup frustration från hans sida och som jag har förstått det har den byggts upp under lång tid. Men det urskuldar absolut inte det inträffade. Man agerar inte så, punkt slut. Så vill vi inte agera och nu ska vi ses och prata om både det som hände under matchen och på presskonferensen så fort vi får tillfälle, säger Andersson.

LÄS MER: Besviken lagkapten efter tunga förlusten

Sonny Karlsson själv menar att utspelet efter BP-matchen grundar sig på tidigare erfarenheter.

– Jag tycker att den här reportern har varit orättvis när han skrivit om oss. Det har varit raljanta texter även de gånger vi har spelat bra. Det har skapat en frustration hos oss i laget och ledarteamet. Den här gången inledde han en text om BP-matchen med att sabla ner vår premiärmatch mot Kalmar, och då blev jag förbannad. Sedan är det fel ställe att ta det på naturligtvis, det är glasklart. Men jag är en känslomänniska och jag fajtas för vårt lag. Jag har varit i kontakt med honom och jag står fast vid min ståndpunkt.

Ångrar du det som skedde i pressrummet?

– Jag står för det jag säger, men det är fel tillfälle att göra det på. Det fanns en frustration över vår dåliga prestation på planen och den prestationen fullföljde jag själv väl i pressrummet, säger Karlsson.

LÄS MER: Ingen anmälan mot Sonny Karlsson

GP:s sportchef Ulf Niklasson om det inträffade:

– Det är inte acceptabelt att göra som Sonny Karlsson gör. Han får gärna ha synpunkter på vår journalistik och GP-sportens medarbetare, men en presskonferens efter match är inte rätt forum för det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.