Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gothia: "Vi vet inte vilka som gjort det"

30 till 40 spelare från en klubb i Gothia Cup ska ha antastat tre unga tjejer i samband med invigningen. Inom Gothia-organisationen säger man sig inte veta vilket lag det handlar om. – Det finns bara en anmälan mot en enskild person, något mer har inte polisen sagt till mig, säger presschefen Tore Lund.

Det var i samband med den stora invigningen på Ullevi i går som tre 16-åriga tjejer uppger att de blivit trakasserade av ett gäng killar – upp till 40 stycken – varav en ska ha varit en vuxen ledare. 

– Gruppen kom närmre och höll fast tjejerna. De började ta på dem, försökte få in sina händer under deras kläder. De tog på deras kön. De pussade på dem och min dotter fick den vuxne mannens tunga i sin mun, säger mamman till en av döttrarna till SVT.

Den mannen sitter nu anhållen. Vad som händer med de övriga i laget är dock väldigt oklart. Inom Gothia Cup säger man sig inte veta vilket lag det är.

– Det är inget som vi vet. Jag såg att polisen bekräftade att det ska ha varit flera inblandade, men vi får inte veta vilken nationalitet det är eller någonting, säger presschefen Tore Lund.

Ni har inte varit i kontakt med de drabbade tjejerna?

– Nej, vi vet inte hur vi ska få tag på dem. Kontaktar de oss ska vi naturligtvis prata med dem, men polisen avslöjar inte vilka som är inblandade, säger Tore Lund.

Men kan ett lag som varit inblandad i en sån här sak verkligen vara kvar i turneringen?

– Just nu vet vi bara att det finns en anmälan mot en enskild person och att det pågår en förundersökning mot honom. Skulle något att komma fram så har vi en tävlingskommitté och en jury som får hantera det. 

Det lär väl komma fram vilket lag det handlar om? Ni borde kunna ta reda på det?

– Ja, det kan komma ett sådant skede, men just nu vet vi bara att det sitter en man anhållen, säger Tore Lund.