Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gothia Innebandy Cup blir inte av 2022 heller.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Gothia Innebandy Cup blir inte av 2022 heller. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gothia Innebandy Cup ställer in

Det blir ingen Gothia Innebandy Cup 2022. En av världens största innebandyturnering tvingas ställa in till följd av de skärpta covid-restriktionerna.
– Det känns både tungt och ledsamt, framför allt med tanke på alla ungdomar som sett fram emot detta och nu trott att de äntligen ska få åka på cup igen, säger turneringsledare Lena Rönnefors.

Med stigande smittotal och internationell oro för omikron-varianten av covid-19 har Sveriges regering fattat beslut om skärpta restriktioner och uppmanat till ökad försiktighet för att undvika smittspridning i samhället. Som en följd av detta har nu två av vinterns stora ungdomscuper ställts in helt. I fredags meddelade Kärra HF att Norden Cup inte arrangeras i år.

”Det är med tungt hjärta vi meddelar att Kärra HF styrelse idag beslutat att ställa in Norden Cup 2021. Vi vet vad det betyder för er alla, spelare, ledare och supporters, att komma till Göteborg och Norden Cup”

LÄS MER: Stora ungdomscuperna kan ställas in – igen

Och på måndagen kom nästa tunga besked för unga idrottsintresserade. Det blir inget Gothia Innebandy Cup 2022.

Med osäkerheten kring eventuella nya restriktioner, framförallt kopplat till arrangemang av cuper och läger för barn och unga, har turneringsorganisationen beslutat sig för att för andra året i rad ställa in cupen.

– Vi känner ett stort ansvar gentemot dem, för att våra ungdomar ska fortsätta känna glädjen och lusten i sin idrott, och därför har vi in i det sista verkligen, verkligen arbetat för att kunna genomföra Gothia Innebandy Cup. Men de råd vi får nu är att det inte går, säger turneringsledare Lena Rönnefors i ett pressmeddelande.

Göteborgs Ishockey Cup – världens största hockeyturnering för 14-åringar – är den tredje lokala ungdomscupen av större slag som arrangeras under kommande månad. Där har inget nytt beslut fattats kring eventuell inställd turnering.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.