Gothia Cup vill få hit storklubbar

ANNONS
|

I år satsar världens största ungdomsturnering på att höja kvalitén på de deltagande lagen i framför allt de äldre klasserna. I klassen för de 17-åriga pojkarna ingår bland annat engelska Wolverhampton och Crystal Palace. Från övriga Europa kommer dessutom erkänt duktiga ungdomslag från Paris FC, norska Lilleström och tjeckiska Hradec Kralove. Brasilianska Santos och Cruzeiro hör också till de mer namnkunniga klubbarna.

-Vi har kollat i serietabellerna ute i Europa och kontaktat de allra bästa lagen. Man skulle kunna säga att vi har handplockat dem, säger turneringens generalsekreterare Dennis Andersson.

Barcelona, Manchester United och andra klubbar har däremot inte fått samma inbjudningar.

ANNONS

-Det är helt enkelt så att de inte alltid har de bästa ungdomslagen. Det är som att tro att IFK Göteborg vinner alla ungdomsserier och turneringar i Sverige. I själva verket är det ju snarare Brommapojkarna eller något annat lag som gör det.

Priset för att få klubbarna till Göteborg är dock högt - sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Inkluderat boende, resor och andra utgifter kopplade till de gästande klubbarna uppgår notan till drygt 250 000 kronor för Gothia cups organisation.

ANNONS