Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

2005 regnade det rejält under Gothia cup. Hur blir det i år?

Gothia Cup: Så blir vädret

Nu börjar fotbollsfesten Gothia Cup och med den kommer solsken - eller? – Det blir dåligt väder för höjdbollar, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Under måndagen spelas de första matcherna under årets upplaga av Gothia Cup. Till helgen, närmare bestämt under fredag och lördag spelas turneringens finaler.

Läs också: Gothia Cup lockar storklubbar

Läs också: Miljonte Gothia Cup-spelaren hyllas

Fotbollsentusiasterna ser ut att slippa regn och rusk under veckan, men de lag som går till final kan inte räkna med något vidare fotbollsväder.

– Det ser nästan ut som att det kan bli sämst till helgen, med en brasklapp att prognosen är ganska långt kvar, säger Erik Rindeskär.

Måndag:

– Det ser ut att kunna bli bättre framåt eftermiddagen. Det ska luckras upp lite grann och temperaturen kan stiga upp mot 18-19 grader, säger Erik Rindeskär.

Tisdag:

– Då börjar det bli ganska mulet. Under dagen kan det dock bli riktigt soligt med temperaturer runt 18-20 grader. Däremot blir det måttlig pålandsvind.

Onsdag:

– Det blir växlande molnighet, troligen uppehåll med en temperatur runt 17-20 grader.

Torsdag:

– Det ser ut att kunna bli rätt soligt, men lite blåsigt igen. Det blir måttliga västliga vindar med temperaturer runt 18 grader, kanske upp emot 20.

Fredag:

– Då får vi ett omslag. Det är lite fronter som börjar närma sig då. I nuläget ser det ut att kunna bli regn på fredagskvällen. Men vi får även upp lite varmare luft med temperaturer på dryga 20-22 grader.

Lördag:

– Under lördagen ser det ut att kunna bli lite ostadigt med molnighet och skurar. Temperaturen hamnar på runt 16-18 grader. Det blir också blåsigt med friska, möjligen tidvis hårda, vindar. Det blir väl inget roligt fotbollsväder just då.

För de besökare som blir kvar i Göteborg under söndagen ser turistvädret inget vidare ut. Ostadigt väder och även risk för åska hälsar Forecas meteorolog Erik Rindeskär.

Hur mycket kan spelare märka av vinden?

– Det beror på var de spelar. På Ullevi är det nog ganska skyddat, men är du på något fält så blir det desto blåsigare med en ganska byig vind. Det blir lätt kastvindar, säger han.

Kan vinden påverka spelet?

– Det är dåligt väder för höjdbollar, bättre att hålla spelet efter marken.