Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gothia Cup i stan

I kväll ska varje steg sitta för 150 dansare på Ullevi. Men det finns också annat som oroar. – Jag hoppas att de inte zoomar in mitt ansikte på storbilden om jag gör en konstig min, säger Sonyaa Stockfelt.

Ungefär 50 000 personer kommer att sitta bänkade på invigningen av årets Gothia Cup på Ullevi i kväll. En publiksiffra som nog skulle göra de flesta nervösa. Speciellt om koreografin till flera danser med klädbyten emellan ska sitta till hundra procent. Och dessutom klaffa med det övriga programmet med artistframträdanden, kören och trupperna som går in.

– Fast allra mest är det en härlig känsla när alla hejar. Jag var mest nervös första gången, berättar Nazenin Ali, som dansar under invigningen för fjärde gången.

När GP träffar henne och Sonyaa Stockfelt, som är med för första gången, är det lite drygt ett dygn kvar till starten på den 1,5 timme långa showen och de har lite rast mellan de två stora genrepen. En välbehövlig vila för tjejerna som den senaste veckan har tränat sju timmar om dagen. Nazenin Ali tillhör de 20 dansare som utför en lite mer avancerad dans uppe på scenen, medan Sonyaa Stockfelt dansar med storgruppen på gräset. Där har regnet vattnat ytan en hel del det senaste.

– Vi har ett danssteg där vi ska glida i gräset, så det jobbigt att det är så blött. Jag tror det har regnat alla dagar utom lördagen och då var vi lediga, säger Sonyaa Stockfelt.

De har, precis som de övriga som dansar, blivit uttagna genom en stor audition. Bland de 150 uttagna, som är 13 år och uppåt och kommer från olika delar i Västsverige, finns det bara fem killar. Simon Johansson är en av dem.

– Min danslärare uppmuntrade mig och jag hade turen att komma med. Det hade varit roligt om fler killar var med, men det är inte så många killar som dansar heller. Jag tror att många har lite fel uppfattning om det, att det skulle vara tjejigt, säger han.

När den stora invigningen är över ser de fram emot Gothia Cup-veckan, trots att ingen av dem spelar fotboll.

– Det är en sådan skön stämning i staden, säger Nazelin Ali.

– Och det är kul att se så många olika människor från olika länder, fyller Sonyaa Stockfelt i.

Måndagens invigning går även att följa live på Viasat fotboll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.