Göteborgaren prisades på Idrottsgalan

Isabelle Schander, 24, var en av de som uppmärksammades under måndagens idrottsgala. Göteborgaren belönades med Riksidrottsförbundets Elitidrottsstipendium.

ANNONS

GP har tidigare skrivit om göteborgaren Isabelle Schanders EM- och VM-guldsuccéer i Taekwon-Do – men också den ekonomiska verklighet som svenska utövare står inför.

Medan Taekwon-Do är en stor sport i många länder och utövarna kan leva på idrotten, är det tuffare för svenskar – även för den absoluta eliten.

Men i går kväll ,under idrottsgalan, uppmärksammades Schander då hon var en av de som belönades med Riksidrottsförbundets Elitidrottsstipendium på 50 000 kronor.

"En stor hjälp"

– Det är en stor hjälp inför årets VM-satsning. VM går i Tyskland i april och där ska jag försvara min titel, säger Isabelle Schander.

ANNONS

Stipendiet finns till för att stötta svenska elitidrottare att kunna kombinera sin elitsatsning med eftergymnasiala studier.

Isabelle Schander vann VM-guld i ITF Taekwon-Do hösten 2017 och följde upp succén med VM-guld våren 2018. Det är alltså den senare titeln som 24-åringen nu vill försvara till våren.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS