Göteborg borta från tätstriden

ANNONS

Lagen som före matchen låg trea och fyra i tabellen, Malmö med sex poäng mer, började avvaktande. Men efter en straff för Malmö i elfte minuten, som Therese Sjögran satte säkert bakom Sandra Bjurteg i Göteborgs mål, tog bortalaget över rejält.

- När vi släppte det första målet sjönk moralen direkt, konstaterade Martin Pringle på presskonferensen efter matchen.

- Malmö skapade mycket chanser, men vi hade ändå kontroll. Efter 1-0 tappade vi huvudet.

2-0 kom i den 26:e minuten efter en rörig situation i Kopparbergs/Göteborg FC:s försvar, då Salina Olsson tycktes ha kontroll över bollen, men Malmös lagkapten Nilla Fischer kunde enkelt stjäla den och slå den hårt längs med marken förbi en förvånad Sandra Bjurteg.

ANNONS

Och ännu rörigare skulle det bli.

I slutet av den första halvleken var det Lotta Schelin som tappade bollen en bit utanför straffområdet och Lina Olsson kunde sätta 3-0. Frida Nordin utökade till 4-0 minuten efter.

Gång på gång blev Göteborgsförsvarets försök till rensning inlägg för bortalaget i stället och onödiga målchanser som Malmö tacksamt utnyttjade.

- Vi spelade jättebra stora delar av matchen med ett bra tryck direkt och bra kantspel. Vissa mål var slumpmässiga, men vi har haft så många chanser att det ändå känns rättvist, säger Malmös tränare Jörgen Petersson.

I den här matchen försökte Martin Pringle ändra på uppställningen (4-3-3). En taktik som inte riktigt lyckades.

- Vi skulle trycka upp ytterbackarna, så att Lotta Schelin och Emmelie Farfa inte skulle komma så långt ner. På slutet fungerade det bättre, säger Martin Pringle.

Då var det redan för sent, trots att Emmelie Farfas löpningar på sin vänsterkant till slut fick utdelning och Salina Olsson kunde reducera till 1-4. Men efter två snabba Malmömål var storförlusten ett faktum och slutresultatet 7-2 var ett tydligt tecken på klasskillnaden mellan de tre topplagen och de som kommer efter.

Kopparbergs/Göteborg FC är ohjälpligt ett av de sistnämnda.

ANNONS
ANNONS