Göran Zachrisson, 82, nobbas av SVT och Viasat

Golfkommentatorn Göran Zachrisson dömdes för grovt rattfylleri 2019 och har sedan dess inte synts i tv-rutan. Tidigare arbetsgivarna SVT och Viasat har slutat höra av sig.
– De tycker inte jag duger, säger han i en intervju med Sportbladet.

ANNONS
|

Göran Zachrisson har varit synonymt med golf sedan urminnes tider. I mitten av 60-talet har han kommenterat sporten för det svenska folket.

Den folkkära kommentatorn hamnade dock i blåsväder 2019 när han dömdes till skyddstillsyn med 40 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri.

– Jag har gjort ett stort misstag en gång. Det kostade mig fruktansvärt mycket. Framför allt psykiskt. Det värsta är att det inte givit mig någonting. Jag mår definitivt inte bättre, sa han i en intervju med Sportexpressen efter domen.

LÄS MER:Kommentatorsprofilen: "Är ett snuskigt samhälle"

LÄS MER:Karriären kan vara över för Göran Zachrisson, 81

Zachrisson nobbas av SVT och Viasat

Sedan dess har Göran Zachrisson inte hörts i samband med golftävlingarna, men inte på eget initiativ.

ANNONS

Den nu 82-åriga Golf-profilen skulle gärna återvända till sporten han håller kärt, men hans tidigare arbetsgivare SVT och Viasat har valt att nobba honom.

– Jag får inte arbeta med det här längre. De tycker inte jag duger. Ingen har hört av sig från varken från SVT eller Viasat. Jag vet inte hur de bedömer mig… men bedömer mig det gör de. Jag har egentligen inget att invända mot det. Det enda jag har rätt att invända mot är att ingen ringt, skrivit eller hört av sig och frågat hur jag mår eller ens önskat mig lycka till. Inte ett ljud. Jag har arbetat mycket för de där tv-bolagen. Det förvånar mig. Jag tycker det är dåligt, säger han till Sportbladet.

LÄS MER:Sörenstam kan missa målet på grund av OS

ANNONS