Tysklands förbundskapten Joachim Löw klappar om anfallaren Mario Gomez. Låter Löw honom spela också?

Gomez: "Som en störtflod över laget"

31 mål på 76 landskamper och en anfallare vilket försvar som helst inte får lämna minsta utrymme. Ändå är han inte säker på en plats. Mario Gomez, 32, är ett lysande exempel på det tyska överflödet.

Den 189 cm långe forwarden uppges i tyska medier vara högaktuell för den startelva som om några timmar tar sig an Sverige i Sotji.

Frågan är om han rakt av ersätter Timo Werner, Emil Forsbergs klubbkompis från Leipzig, eller om förbundskaptenen Joachim "Jogi" Löw ger båda chansen.

Efter 0–1-förlusten mot Mexiko måste tyskarna vinna. Och varför inte kasta in vad man har av offensiv skicklighet och kraft?

- Jag vet inte, jag skulle tro att det är 50/50 att jag spelar, sade Gomez på midsommaraftonens presskonferens på Fisjt-stadion.

Missade guldet 2014

Gomez, som vräkt in mål för Stuttgart, Bayern München, Fiorentina, Besiktas och Wolfsburg och som sedan januari är tillbaka i Stuttgart, missade VM och guldet 2014 i Brasilien på grund av upprepade skadeproblem.

Han fick elva minuter som inhoppare mot Mexiko i Moskva, men kunde på den korta tiden inte ändra utgången i matchen.

Kritiken efteråt var svidande.

- Vi har tittat på vad som hände. Det första intrycket var inte så positivt, det var inte mycket som fungerade, men nu har vi vänt blad. Nu är det upp med huvudena. Vi är ett starkt lag med stora kvalitéer. Stämningen i truppen har förbättrats en hel del. Vi behövde ett par dagar för att smälta matchen, inte bara resultatet utan allt. Det var som en störtflod som slog in över laget, sade Gomez.

"Lag som håller samman"

- Nu är det två matcher kvar och vi både vill och behöver vinna dem.

Gomez visar Sverige respekt.

- Styrkan i Sverige är att det är ett lag som håller samman. Jag tror inte att Sverige kommer att spela som Mexiko. Sverige spelar annorlunda, har en annan spelstil och jag antar att de fortsätter som i tidigare matcher.

- Det är deras styrka att hålla ihop laget och försvara sig väl.

Han tror heller inte att Tyskland har någon större fördel av att ha betydligt fler spelare som är vana att spela de stora matcherna, i klubb- som landslag.

- De så kallade mindre lagen har hittills varit bra på att försvara sig i VM. De har tagit fram allt de har och gjort det svårt för de bättre lagen. Erfarenheten har större betydelse längre fram i ett mästerskap. Oavsett vad statistiken säger tror jag att det lag som vinner är det lag som mest vill vinna.

- Och det kommer att vara vi.