Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Golftävling lockade många: "Man blir ju lite starstruck"

Under tisdagen bjöd golfklubben World of Golf in alla intresserade för en turnering på klubbens korthålsbana utanför Frölunda. Turneringen bjöd på både gamla och nya namn för golfentusiasterna. Eller vad sägs om Carin Koch, Linda Wessberg, Rikard Karlberg, Sophie Gustafson och Niclas Fasth.

På golfturneringen Pacific Fonder Match Play hade många glada åskådare samlats för att se flera av Sveriges mest meriterade golfare göra upp i en korthålsturnering och prissumman på 50 000 kronor. Men inte riktigt alla var där för turneringens skull. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

— Nej, vi visste inte att det var tävling. Vi var här för att spela, säger Anders Friman som tillsammans med Marika Friman och Inger Halland står vid sidan av en korthålsbana. 

Samtliga är dock överens om att golfturneringen är ett bra initiativ. 

— Ja, det är trevligt. Vi kan ju lära oss lite och man blir lite starstrucked, säger Marika Friman.

Turneringen är utformad så att det finns fyra grupper med fyra tävlande i varje grupp, där alla möter alla. Två från varje grupp går vidare och sedan avslutas tävlingen med ett finalspel. 

Vill bli ännu större

Dessutom spelar man så kallat matchspel, vilket innebär att vinner man ett hål så leder man med ett noll mot sin motståndare och varje hål blir som en minitävling. I år är det första gången turneringen anordnas men förhoppningen är att kunna göra det till ett årligt event.

- Det här är något som hade varit roligt att göra lite större. Lite fler spelare, lite mer pengar och så vidare. Jag hoppas att spelarna tycker att det är en rolig dag och att vi kan göra om det här, säger en av arrangörerna John Sanderson och fortsätter: 

- Det här är ett jäkligt annorlunda format som alla tyckte lät skoj. Vi har en liten prissumma på 50 000 kronor men det är inte för pengarna golfarna är här utan det är en rolig dag och det är kul att så många hade möjlighet att ställa upp, säger han.

 

"Firade sin födelsedag"
 

På grund av att det är just korthålsbanor blir det också lite extra klurigt för deltagarna som i de flesta fall är vana vid längre banor. Korthålsbanorna i Frölunda är mellan 45-90 meter långa medan vissa banor kan vara 500 meter långa.

En av deltagarna som traskade runt på korthålsbanorna var Linda Wessberg, som senast för några veckor sedan kom på 14:e plats i Swedish PGA Championship. Hon var som många andra nöjd med tillställningen. 

- Jo men det är kul. Det är inte så att man stänker in birdies (2 slag) som folk kanske förväntar sig men det är en kul grej tycker jag, säger Linda Wessberg som dessutom passade på att fira sin födelsedag.

För golfproffset Rikard Karlberg var det lite extra speciellt att spela. Han gick nämligen på Katrinelunds golfgymnasium och hade sina morgonträningar på just World of Golfs korthålsbana. 

- Jag har varit här sedan man startade World of Golf. Det var runt 2003-2004. Då hade man sina morgonträningar här så här har jag hängt en del. Det är grymt att vara tillbaka, säger han. 

Hur stort vore det att vinna här då? 

- Jo men det vore grymt kul faktiskt. Det är många meriterade namn med.
 

"Jag var jättenervös när jag skulle putta"
 

Sammanlagt deltar 16 golfare i tävlingen, 14 av dem är proffsgolfare eller före detta proffsgolfare, bland annat deltar också Carin Koch, Johan Carlsson, Sophie Gustafson och Niclas Fasth. Men två av de tävlande är inbjudna från Katrinelunds golfgymnasium. En av dem är Linnea Hofgren. Hon beskriver upplevelsen som rolig, men nervöst.

- Det känns skitkul och det är skoj att få spela med proffsen. Det är helt annorlunda, man får sådan inspiration, säger hon.

Har du varit nervös innan?

- Jag var jättenervös när jag skulle putta förut men det har gått bra. Jag tror att adrenalinet hjälper, skrattar Linnea. 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.