Golfstjärnornas drag för att vinna över fansen

Europa väntas ha svalt publikintresse under Ryder Cup i Wisconsin i helgen. För att vinna över fansen tog stjärnorna till ett udda drag: Osthattar.

ANNONS
|

Under torsdagen börjar Ryder Cup på Whistling Straits i Wisconsin. På grund av reserestriktioner har inga fans kunnat flyga in för att följa tävlingen och därför väntas publikintresset bli svalt för stjärnorna från Europa.

Men för att vinna över i alla fall några till sin sida tog laget till ett smart, men udda drag. Under onsdagens träningsrunda bar det europeiska laget osthattar, eller ”Cheese heads” som de kallas i USA. Dessutom bar de samma färger som Wisconsins stora amerikanska fotbollslag, Green Bay Packers.

– Vi ville göra något för fansens och jag kom med idén att vi skulle göra något på Wisconsin. Då kom idén om osthattarna och att använda oss av Packers färger, säger lagkaptenen Padraig Harrington under en presskonferens.

ANNONS

Förklaringen till blinkningen är att de befinner sig i delstaten Wisconsin som ofta kallas USA:s stora mejeristat.

– Det är en hyllning till delstaten vi befinner oss i och till laget Green Bay Packers. Fansen har kommit hit på en kall dag och vi ville ge dem något extra att titta på. Det är en kul grej och vi fick bra respons, det är så man vill ha det på en träningsrunda, säger han.

Flörta med fansens – ett gammalt knep

För den golfintresserade kan lagets flört med fansen föra tankarna tillbaka till 2004. Då beslutade USA:s lag, med superstjärnor som Tiger Woods och Phil Mickelson, att inte skriva några autografer. Anledningen var att de istället skulle fokusera helt på sitt spel.

Då beslutade Europas lagkapten Bernhard Langer att de skulle skriva så många autografer de bara kunde. Det europeiska laget blev snabbt mycket populära och vann stort över USA. Redan då medverkade Padraig Harrington.

– Alla vill komma överens med fansen. I år kan vi inte skriva autografer som vi brukar, på grund av covid, så vi ville göra något annat, säger Harrington.

USA:s lagkapten Steve Stricker kommer från Wisconsin kommenterade blinkningen:

– Det var ett smart drag, det är klart man vill vinna över några fans. Vi hade gjort samma sak där borta, säger han.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS