Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Annika Sörenstam och Henrik Stenson.
Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Golfstjärnorna kommer till Sverige: "Oerhört taggad"

En ny mixedtävling kommer till Sverige. De bästa damerna och bästa herrarna på Europatouren ställs mot varandra på samma bana och slåss om samma prispengar.
Klart är också att Henrik Stenson och Annika Sörenstam blir värdpar för tävlingen.
– Vi är glada över att ha med globala stjärnor som Henrik och Annika som värdar för Scandinavian Mixed i sitt hemland Sverige när vi fortsätter att driva golfen vidare, säger Keith Pelly vd för European Tour.

Annika Sörenstam blev historisk när hon under sin framgångsrika karriär fick möjligheten att tävla mot herrarna på PGA-touren.

Nu kommer samtliga damproffs på Europatouren att ställas mot herrarna i en helt ny mixedtävling, Scandinavian mixed, som kommer arrangeras på Bro Hof utanför Stockholm. 78 damer och 78 herrar kommer spela tävlingen den 11-14 juni 2020.

Värdar till tävlingen blir just Annika Sörenstam och den svenske storstjärnan Henrik Stenson.

– Jag är extremt taggad att vara värd för Scandinavian Mixed och att vara det tillsamman med Annika, som är en av de bästa golfspelarna världen har skådat. Att herrarna och damerna kommer att spela sida vid sida kommer även ytterligare framhäva det som är så fantastiskt med golfen” säger den elvafaldige europatourvinnaren Henrik Stenson i ett pressmeddelande.

Henrik Stenson har själv skrivit under på att han kommer spela tävlingen de tre kommande åren. Annika Sörenstam kommer spela i tävlingens pro-am under premiäråret.

– Jag är oerhört glad att få vara värd för Scandinavian Mixed tillsammans med Henrik på hemmaplan, i Sverige, de kommande tre åren. Att spela damer och herrar i en kombinerad tävling är spännande för fansen i Sverige men också på den globala arenan där vi fortsätter att visa att golf är för alla, säger Annika Sörenstam i pressmeddelandet.

Prispengarna i tävlingen kommer ligga på 1 500 000 euro. Pengarna gäller för hela startfältet och tävlingen kommer att ge rankingpoäng Europatourerna, men också poäng i Race to Dubai och Ryder Cup för spelarna på European Tour samt Order of Merit-poäng till spelarna på Ladies European Tour.

– Inklusivitet och innovation är två av våra viktigaste grundpelare och vi är glada över att ha med globala stjärnor som Henrik och Annika som värdar för Scandinavian Mixed i sitt hemland Sverige när vi fortsätter att driva golfen vidare, säger Keith Pelly, verkställande direktör för European Tour.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.